А селекција

ВИДЕО - КОНФЕРЕНЦИЈА СЕЛЕКТОРА ЉУБИШЕ ТУМБАКОВИЋА

02.11.2020.

Селектор Љубиша Тумбаковић одговарао је на питања новинара само неколико сати после објаве списка за новембарске дуеле против Шкотске, Мађарске и Русије.

О амбијенту…

-Никад није лакше играти без публике него пред пуним трибинама, ми ћемо сада бити хендикепирани, али како нама, тако и нашем противнику. Имамо велики мотив да се пласирамо на Првенство Европе тако да та чињеница анулира и ове ствари које су виша сила због коронавируса – рекао је селектор Тумбаковић.

О притиску…

-Играју финалисти баража, Србија као самостална држава никад није била на Првенству Европе, Шкоти нису били учесници још од 1992. године. И ако је нама условно речено оптерећење што играмо као домаћини, Шкотима је можда оптерећење управо то да су они домаћини Првенства Европе на којем можда неће учествовати. А ко више жели и чији је мотив већи показаће се на терену. Концентрација мора бити на високом нивоу…

О Шкотској..

-Имамо једну димензију о шкотском фудбалу која није реална. Они имају посебну традицију, живе за фудбал, имају дерби који садржи посебну димензију. Имају они квалитет, имају и вансеријске играче, типа Робертсона који је можда и најбољи на тој позицији у свету. Тешко примају голове, веома су чврсти и дисциплиновани. Немају индивидуални квалитет типа Халанда, али имају компактност, карактер који је веома изражен, упорност, жељу. И све ће то показати вероватно у Београду. О детаљима игре то су уско стручне ствари, наш скаутинг је све одрадио. Ми желимо да нама буде угодно против једног таквог противника и све урадимо да се ми питамо.

О списку…

-Због короне смо проширили списак. Велики број играча игра у недељу и ово су неке објективне околности где нам је потребан већи број играча како би их све вратили у клубове. Само у репрезентацији ће да одиграју три утакмице за шест дана.

О Љајићу и Николи Максимовићу…

-Цео списак дефинише наш циљ, а наш циљ је да се пласирамо на Првенство Европе. Не бих се враћао на појединце, ако нису сада овде, не значи да неће бити следећи пут.

О Ђуричићу, Костићу и Ристићу…

-Надам се да ће сви играчи који се налазе на списку бити 9. новембра у нашем кампу. Истина је да Ристић и Костић дуго нису играли, али се налазе у завршној фази опоравка. Надам се да ће наредног викенда бити на терену. Што се тиче Ђуричића, има тај проблем са коронавирусом, али верујем да ће све бити у реду и да ће и он бити са нама.

О Сергеју…

-Он је профил играча који лагано улази у форму и то се видело у Ослу где нам је практично обезбедио ово финале. После Осла ниво форме је растао и сада веома добро игра.

Причао је селектор о многим другим детаљима, форми Гајића, Деспотовића, Живковића…играчима који добијају похвале. Комплетан разговор, односно одговоре на питања новинара можете да погледате на јутјуб каналу ФСС.