А селекција

СЕЛЕКТОР ТУМБАКОВИЋ:ДУГ ЈЕ ПУТ ДО СТВАРАЊА ПРЕПОЗНАТЉИВЕ ИГРЕ,ПОБЕДА ЗА ЛЕПШУ АТМОСФЕРУ

10.09.2019.

Селектор Љубиша Тумбаковић остварио је прву победу на клупи најбољег националног тима, а после меча са Луксембургом изнео је своја запажања…

„Дуг је пут до стварања препознатљиве и квалитетне игре, сад смо са другом групом играча покушали против објективно слабијег противника да покажемо квалитет, било је у моментима добро и квалитетно, треба у перспективи да покажемо опет, предстоји нам озбиљан рад у октобру и новембру , да унапредимо што је добро и елиминишемо што је лоше“, рекао је Тумбаковић после победе.

Искусни стручњак није хтео никога посебно да истиче…

„Не бих никога посебно истицао, све су то играчи наше репрезентације, играју добро, имају добар однос према репрезентацији, свако наше дуже дружење и рад биће квалитетније и боље. Када победиш боља је атмосфера него када изгубиш, макар изгубио и од Португала. Ова победа је подстрек за лепшу атмосферу у процесу рада и утакмица. Нема прве и друге екипе, све су то репрезентативци и најбоље што ми сада имамо, а састав прилагођавамо противнику“.

Тумбаковић је причао и о игри Луксембурга…

„Луксембург ме није изненадио, није то она екипа какву памтим, то је сада једна дисциплинована екипа која зна шта хоће. Ипак, сматрам да је Србија боља у овом моменту“.

Селектор истиче да је било грешака и да ће се обавити детаљна анализа…

„Добар је резултат, било је интересантних детаља које треба да унапредимо, али је било и пуно грешака. Детаљна анализа ће нам помоћи да све издефинишемо на начин који нама одговара.Највећа група ових играча биће поново овде, али пратимо све који су нам интересантни, постоји могућност да се појави неко нови. Ово је једно добро септембарско окупљање да бисмо анализирали све за даље“, закључио је Љубиша Тумбаковић.