А селекција

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ:ЧАСТ МИ ЈЕ, СВЕ СУ ТО ВЕЛИКА ИМЕНА, ВАЖНО ЈЕ ДА СМО СЕ ВРАТИЛИ НА ПОБЕДНИЧКИ ПУТ(ВИДЕО)

10.09.2019.

Феноменалан учинак Александра Митровића у дресу са државним грбом јасно сведочи зашто ниједан селектор није одустао од момка који ће тек за шест дана прославити 25. рођендан.

Александар Велики се налази на седмом месту лист најбољих стрелаца у историји наше репрезентације, пошто је са два гола против Луксембурга стигао до коте од 28 у националном тиму. И то на  51 одиграних утакмица што је учинак какав се ретко среће. Митровић се изједначио са Тодором Веселиновићем, великим именом југословенског фудбала. Први на листи најбољих стрелаца је Стјепан Бобек (38), следе Милан Галић,Благоје Мајрјановић и Саво Милошевић (37), Рајко Митић (32), Душан Бајевић (29)…
“Част ми је што сам у том друштву, сигурно је да сам срећан, али екипа је најбитнија. Не оптерећујем се тиме. То су све велика имена на листи, не бих себе да поредим са њима. На мени је да наставим да радим“, скроман је Александар Митровић после нова два гола и победе над Луксембургом од 3:1.

О самом мечу…
“Дали смо голове на време, решили утакмицу. Добио сам две лепе асистенције да погодим мрежу, можда сам могао још који, али најбитније је да се репрезентација вратила на победнички пут. Лепа победа, задовољан сам“, рекао је Александар Митровић.