А селекција

СРБИЈА СЛАВИЛА У ЛУКСЕМБУРГУ (ВИДЕО)

10.09.2019.

Победа Србије у Луксембургу на путу до Првенства Европе 2020. године.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Митровић 36, 0:2 Радоњић 53, 1:2 Турфел 65, 1:3 Митровић 76. Луксембург. Стадион: Жози Бартел. Судија: Орел Гринфелд (Израел). Жути картони: Девил, Бареиро Мартинс (Луксембург), Коларов, Митровић, Спајић (Србија)

ЛУКСЕМБУРГ: Морис, Жерсон, Шано, Карлсон, Родригез, О.Тил, Бареиро Мартинс, Јанс, В.Тил (од 85. Жоаким), Девил (од 61. Турфел), Синани (од 61. Да Мота).

СРБИЈА: Дмитровић, Рукавина, Спајић, Максимовић, Коларов, Миливојевић, Лукић (од 61. Гаћиновић), Катаи (od 46. Радоњић), Милинковић-Савић, Љајић, Митровић. Селектор Љубиша Тумбаковић.

У односу на меч са Португалом, селектор Љубиша Тумбаковић је извршио неколико измена, тако да су се од првог минута у стартној постави нашли Рукавина, Спајић, Лукић, Милинковић-Савић, Љајић и Катаи.

Први део игре припао је нашем саставу, пре свега захваљујући феноменалној реакцији Митровића и постигнутог гола (27 у дресу репрезентације) после ударца главом, а све након сјајног центаршута Коларова. Лопта је завршила на правом месту, играо се 36. минут.

А хронолошки гледано прву прилику имали смо у шестом минуту, Љајић је повукао по боку, одложио за Рукавину који је центрирао а Митровић је гађао главом, али лопта је завршила поред стативе. Луксембург је узвратио у 17. Минуту, Родригез је центрирао а Девил покушао главом. Десет минута касније имао је домаћин једину праву шансу у првом делу игре, преко Родригеза, претходно је Синани упутио лопту, а покушај Родригеза осујетио је Дмитровић. Пет минута пре одласка на одмор створила се велика гужва у шеснаестерцу Луксембурга, били су ту Катаи, Љајић, Митровић…али неко је избацио лопту са гол линије. И онда минут пре краја мало и среће за нас, Оливије Тил се намештао а онда погодио стативу.

У наставку селектор Тумбаковић је извршио прву измену, изашао је Катаи, а у игру ушао Радоњић. И после непуних десетак минута погодио за 2:0! Акција са „три додира“, Дмитровић је ибацио лопту, у скоку је био Милинковић-Савић, лопта је дошла до Радоњића који је одмах гађао и погодио доњи десни угао гола Луксембурга. Извршио је селектор Тумбаковић и другу измену, сада је Лукића заменио Гаћиновић.

И селектор Луксембурга извршио је двоструку измену, а управо су та два нова играча, Да Мота и Турфел били учесници акције која је Луксембургу донела гол. У 71. Минуту Дмитровић је фантастично реаговао и спасио готово сигуран гол. А да ипак отклонимо сваку неизвесност побринуо се Митровић (28 гол у дресу Србије), после асистенције Милинковић-Савића.

Играо се 76. минут, гол и измена.У игру је ушао Матић, изашао Милинковић-Савић. До краја није било прилика, пао је ритам а Србија је рутински привела меч крају. Била је ово прва победа селектора Љубише Тумбаковића на клупи најбољег националног тима.