Вести

РЕМИ МЛАДЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ПРОТИВ ЛЕТОНИЈЕ

10.09.2019.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Регжа 10, 1:1 Аџић 57.Стадион „Карађорђе“ у Новом Саду. Судија:Кеит Кенеди (Северна Ирска). Жути картони: Терзић, Деветак (Србија) Соловеичикс, Регжа, Кокинс, Тонишевс (Летонија).

СРБИЈА: М.Илић, Марковић (од 46. Деветак), Машовић, Павловић, Терзић, Петровић, Рачић, Л.Илић (од 72. Нишић), Аџић (од 77. Златановић), Јовељић (од 65. Тедић), Ступаревић (од 72. Чумић).

ЛЕТОНИЈА: Пуринс, Соловеичикс, Балодис, Минкевич, Бирка, Тонишевс (од 90+2 Ховоничкис), Савељевс, Лиепа, Гринбергс (од 59. Зеленковс), Јауземс (од 59. Кударс), Регжа (од 70. Кокинс).

Млада репрезентација Србије није успела да оствари прву победу у квалификацијама за Првенство Европе 2021. и поред великог бороја прилика у мечу са Летонијом – 1:1(0:1).  Био је то други меч „орлића“, после оног у Русији (0:1), а у октобру Србију чекају два везана гостовања, Пољској и Бугарској.

Није добро почело по Србију, јер Летонци су практично из првог покушаја успели да савладају Марка Илића. Из три потеза, прво је уследио центаршут с леве стране, а на другој стативи Тонишев је несметано убацио лопту паралелно са гол линијом на коју је натрчао Регжа и донео изненађујуће вођство свом тиму.

Узвратили су „орлићи“ агресивнијом игром, приликама које су имали Јовељић, Рачић, Павловић…али резултат се није мењао. Летонци скромних могућности, али веома борбени и дисциплиновани бранили су се не ретко и са девет,десет играча. С друге стране у нашој игри недостајало је можда мало више клреативности, свакако завршног паса који би донео проблеме задњој линији Летоније.

У наставку су „орлићи“ играли агресивније, а после једне добре акције, Аџић се нашао сам искоса с леве стране и са неких 14-15 метара гађао и погодио леви доњи угао гола Летоније. Тренутак који је наговестио преокрет, јер Србија је имала далеко већи посед лопте, а пут до мреже тражили смо из прекида и после акција које су ишле преко крила. У 86. Минуту имали смо одличну прилику, после центаршута Терзића, Златановић је покушао главом али лопта је прошла поред стативе. Минут касније и Чумић је имао прилику, асистирао је сада Златановић, али поново је лопта завршила поред гола. У тим последњим минутима Летонци су сви стајали иза лопте и буквално је испуцавали не обраћајући пажњу где ће она завршити. Остао је жал што оволико енергије нисмо показали од првог минута игре, јер Летонија је ривал далеко испод нашег рејтинга. Уосталом да смо у тих последњих 15 минута игре добро деловали показала је и пречка Златановића у 90+2 минуту, односно зицер Тедића у истој акцији. Заслужила је Србија други гол и победу, али Летонци су издржали и однели бод из Новог Сада.

ФОТО:ЗОРАН МИЛОВАНОВИЋ

НЕНАД МИЛОВАНОВИЋ

Није ово што нам одговара, хтели смо победу. Промашили смо велики број прилика, имали пропуст код примљеног гола. Све остало је било на нашој страни, игра, шансе. Од шест бодова смо узели један и моја одговорност је највећа.