А селекција

СЕЛЕКТОР ЉУБИША ТУМБАКОВИЋ | ДОЗВОЛИЛИ СМО ДА ДОЂЕ ДО ПЕНАЛА, ОНДА НИШТА НИЈЕ СИГУРНО

13.11.2020.

После бољег извођења пенала Шкотска је отишла на Првенство Европе, а селектор Љубиша Тумбаковић одмах после меча дао је изјаву за медије…

-Нису нас они изненадили. Били смо смушени на почетку, ништа то није било ни договорено ни планирано. Када смо успоставили игру на полувремену, утакмица је била другачија. Нисмо имали снаге, нисмо имали ни среће. Шкоти су и у прошлом колу против Израеала дали свих пет голова из једанаестераца. Дозволили смо да дођемо до пенала. Онда ништа није сигурно – рекао је селектор Србије.

Почетак није био најбољи, а то не крије ни селектор…

-Смушени почетак, нисам могао да их препознам. Ништа нисмо испоштовали. Морали смо ми да водимо утакмицу, да нападамо. Дали смо им могућност да се разиграју. Тешко је када ривалу дате да се разигра – истакао је Љубиша Тумбаковић одмах по завршетку меча, а касније на конференцији за медије уследила су нова питања…

-Питање о мојој оставци се поставља од првог дана. Да смо прошли даље, да ли је требало да питам вас новинаре да ли ћете ви поднети оставку? Сами онда закључите.

Још једном о 90 минута регуларног тока…

-Волео бих да могу да дам конкретнији одговор, када преноћи биће јасније. Истини за вољу, оно што смо радили у првом полувремену ни не може да донесе резултат. А касније, када треба да се јури, много је теже. Погледала нас је срећа да дођемо до резултата, али тих 30 додатних минута је мало да бисмо остварили оно што смо желели. Пенали су рулет.

Селектор је додао да су играчи тешко поднели пораз….

-Није лепо ни видети свлачионицу у таквом стању. Дошли смо на корак после 20 година, нисмо успели, сада чекамо нову шансу. Фудбал ће се и даље играти – закључио је селектор.

И капитен Душан Тадић истиче да смо могли боље…

-Нису нас изненадили, знали смо како ће играти. У наставку смо преузели иницијативу, морали смо много боље, после гола смо добили елена, дошло је до пенала и штета је што нисмо победили – рекао је Душан Тадић.