А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА САД У ЛОС АНЂЕЛЕСУ (ВИДЕО)

24.01.2023.

Селектор Драган Стојковић најавио је да ће наша репрезентација у дуелу са Сједињеним Америчким Државама остати верна свом стилу игре без обзира на формацију и имена репрезентативаца.
„С обзиром да имам на располагању два класична бека, Мијаиловића и Петковића, вероватно ћемо играти са четворицом у последњој линији. То суштински неће променити наше опредељење, јер желим као и увек да ми будемо екипа која држи лопту и диктира ритам утакмице. Систем је само почетна поставка играча на терену, много је важније како интерпретирате одређене захтеве у игри и како одрађујете постављене задатке.”
Осмеси на лицима наших репрезентативаца и добро расположење у екипи говоре о томе да су се брзо адаптирали на временску разлику и да спремно дочекују утакмицу у Лос Анђелесу.
„Утакмица јесте пријатељска, али далеко од тога да је безначајна. Важна је из пуно разлога. Као прво, да покажемо добар фудбал. Као друго, да покушамо да победимо. И као треће, да оставимо што бољи утисак у земљи која ће 2026.године бити домаћин Светског првенства на којем и Србија жели да учествује. Момци су већ на првом тренингу показали да су пребродили џет-лег, деловали су свеже и мотивисано, нема разлога да тако не буде и у четвртак. Увек је прелепо носити дрес своје земље, у екипи влада одлична атмосфера и имам само речи хвале за њихово понашање и однос према обавезама. Уосталом, ту су да ме убеде да за њих има места и у ономе најјачем тиму уочи квалификација за Европско првенство.”
За утакмицу САД-Србија влада велико интересовање, а долазак на стадион актуелног шампиона МЛС лиге, Фудбалског клуба Лос Анђелес, најавила су и нека позната имена из наше земље:
„Добривоје Танасијевић је већ стигао у наш хотел, он је овде практично у улози домаћина и једва чека утакмицу у четвртак. Чуо сам се и са Владе Дивцем, доћи ће да испрати наш званични тренинг, већ је резервисао место на стадиону Лос Анђелеса, а долазак је најавио и Марко Јарић. Трудићемо се да их обрадујемо позитивним резултатом” – каже Стојковић, коме је долазак у Лос Анђелес евоцирао успомене од пре скоро 40 година, када је са репрезентацијом Југославије у овом граду освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма:
„Предиван догађај и предивна успомена. Победили смо Италију у мечу за треће место и освојили олимпијско одличје. Цео тај турнир био је својеврсни спектакл, уживао сам дружећи се са атлетским и боксерским шампионима, са највећим звездама светског спорта у то време. Олимпијске игре имају тај специфичан дух, нарочито када догурати до завршнице такмичења и уђете у борбу за медаље. Јако сам срећан и поносан што сам био те славне генерације југословенског фудбала и дешавања из Лос Анђелеса су ми заувек остала урезана у памћење.”
Видео снимак разговора са селектором Србије можете да погледате на нашем Јутјуб каналу.
https://youtube.com/watch?v=QR1xJAxWDf8