А селекција

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ | ЧЕСТИТКЕ ИГРАЧИМА, ПОКАЗАЛИ СУ КАРАКТЕР, НИКО НЕ МОЖЕ ДА НАМ ОДУЗМЕ ВЕРУ ДА ЋЕМО БИТИ ПРВИ (ВИДЕО)

30.03.2021.

Седам бодова после три кола – Србија је на одличан начин отворила мундијалске квалификације. После меча у Бакуу и веома важне победе против Азербејџана, селектор Драган Стојковић је деловао када је он све време провео на терену. После свега срећно и задовољно лице селектора Србије…Србија је тренутно на првом месту.

-Учинићемо све да останемо ту, верујемо да можемо. Ту веру и наду нико не може да нам одузме- рекао је селектор Србије после меча у Бакуу.

Најавио је селектор дан пре меча да ће бити екстремно тешко са Азербејџаном.  Много зноја је проливено да се дође до тријумфа.
-Најважније је да смо остварили шта смо желели, освојили смо три важна бода. Знали смо и тако смо се припремили да ће бити екстремног тешка утакмица, што се и показало. У првом полувремену смо домнирали, имали вођство, а друго је показало да ствари могу да оду у неком другом току. Честитам играчима што су показали јак карактер, што нису изгубили наду да можемо да дођемо до другог гола за победу. Прелепо вече, мислим да смо три бода апсолутно заслужили, показали смо да смо боља екипа од Азербејџана.
Сам меч је био питање карактера, а не квалитета. А селектор Стојковић је управо после меча истакао да је поносан на јак карактер који су показали његови изабраници.

-У свакој утакмици морамо да играмо буквално овако, да покажемо лице да се не предајемо, као што све време говоримо да та ред „предаја“ не постоји у нашем речнику. Свака утакмица ће бити тешка сама по себи, али уз довољно концентрације, фантастичне борбе коју смо показали и уз веру у себе, можемо да направимо резултат који ће нас све усрећити. Ово је пут којим морамо ићи. Овај резултат ми је велика сатисфакција с обзиром на то да наши фудбалери долазе из тешких првенстава, не треба заборавити на умор, али су показали страховиту жељу да ове квалификације крену како смо сви желели.

Прво окупљање са новим селектором је завршено и он је поделио на крају фудбалерима само високе оцене.

-Понашање играча све ово време колико смо заједно, а први нам је пут, било је на високом нивоу, показали су се као прави професионалци, цео амбијент је био одличан и ове победе долазе као резултат тога- нагласио  је  селектор Србије Драган Стојковић.