А селекција

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ | ВЕЛИКА ПОБЕДА, СРЕЋУ ТРЕБА ЗАСЛУЖИТИ, ОВАКВА АТМОСФЕРА НИЈЕ БИЛА ДУГО У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ (ВИДЕО)

30.03.2021.

Најбољи стелац у историји српског репрезентативног фудбала Александар Митровић био је играч одлуке и у утакмици са Азербејџаном. Фантастични голгетер је био двоструки стрелац, постигао је пет голова на три меча и један је од најзаслужнијих што Орлови овај циклус завршавају са седам освојених бодова. Нападач Фулама каже да су ови бодови плод заслуге за сјајну атмосферу која влада у реперезентацији.

-Сви смо створили нешто посебно. Срећу треба заслужити, а ми смо је заслужили напорним радом и атмосфером у свлачионици – рекао је Александар Митровић и наставио.- Знате како, ја сам неко ко тешко одустаје. Упоран сам и верујем у своје способности, квалитет, напоран рад. Иако нисам имао јако квалитетну сезону, знао сам да ће сав напор на тренинзима и после њих, да ми се врати. Вратило се на најбољи начин, постигао сам пет голова на три утакмице, оборио тај рекорд. Ја сам био тај који је искочио овог пута, али не треба занемарити целу екипу, ни оне који су били на трибинама. Овако добра атмосфера није била дуго у репрезентацији, између стручног штаба и свих играча. Најтеже је држати срећне играче који су на трибинама. Сви смо створили нешто посебно. Срећу треба заслужити, а ми смо је заслужили напорним радом и атмосфером у свлачионици.


Орлови су после свега чврсто на земљи, али свесни да су готово на идеалном путу када је у питању пласман на Светско првенство у Катару.

-Идемо утакмицу по утакмицу, најбитније је да смо узели три бода. Тешка утакмица на психолошком плану, више него на физичком. Ова три бода су као кућа што се нас тиче. Нећемо са овим да се задовољавамо. Имамо мало већу паузу, али са позитивном атмосфером завршавамо овај циклус.
Било је тешко одржати ритам после напорних окршаја са Ирском и Португалијом.

-Јесте, имали смо две исцрпљујуће утакмице. Иако имамо велику ротацију, није лако изнети три меча у тако кратком периоду, психички је јако тешко. После две добре партије и репрезентација које су квалитетом јаче него Азербејџан дођете у ситуацију да можда уђете нешто опуштеније у утакмицу. Дали смо рано гол, можда би било лакше да смо други дали раније, али најважније је да смо стигли до три бода. Било је тешко да их пробијемо, али је најважније да се са седам бодова враћамо кући – рекао је Александар Митровић.