Архива

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

28.05.2019.

ФСС заједно са Заједницом и клубовима покренуо важан пројекат – у нову сезону са најсавременијим теренима и бољим стадионима!

Један од највећих проблема са којима се суочава српски фудбал јесте неодговарајућа фудбалска инфраструктура. То се пре свега односи на стадионе који су грађени пре више од 50 година, али и на терене који су у јако лошем стању, далеко испод стандарда које савремени фудбал захтева.

На иницијативу ФСС клубови ће искористити паузу између два првенства да реконтруишу своје главне терене и поставе нове травнате подлоге. Нови терени у складу са најсавременијим захтевима и стандардима биће постављени у Београду, Новом Саду, Нишу, Крушевцу, Сурдулици, Ивањици, Лучанима, Шапцу… Реализација овог веома важног пројекта већ је у току, а радови су започети на стадионима Напретка, Партизана и Вождовца. ФСС ће наредних дана потписати уговоре са великим бројем клубова, а предвиђени су радови на санацији дренаже, постављању савремених заливних система и нове травнате подлоге највишег квалитета. На неким стадионима ће бити уграђени и грејачи терена, а многи клубови ће уложити значајна средства и на унапређење пратећих садржаја (трибине, седишта, свлачионице, семафори, помоћни терени…). Поред Суперлигаша, помоћ ће добити и прволигашки клубови. Намера савеза је да се клубови у новој сезони надмећу на новим, савременим теренима како би квалитет фудбала био на вишем нивоу. ФСС ће пратити реализацију овог веома важног пројекта и презентирати јавности више детаља у наредним данима.