Вести

РАЗВОЈНИ ТУРНИР U15 | СРБИЈА УБЕДЉИВА ПРОТИВ СЛОВЕНИЈЕ

29.10.2019.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Шљивић 3, 2:0 Бубањ 69, 3:0 Николашевић 73. Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови.

СРБИЈА: Маринковић, Андрић (од 61. Вјештица), Миросавић, Шљивић (од 48. Маџаревић), Серафимовић, Мајсторовић, Миладиновић (од 49. Мијатовић), Станковић, Бубањ, Радоњић (од 61. Стојановић), Николашевић.

СЛОВЕНИЈА: Томажић, Поредош, Швигељ, Маринковић, Кривец, Трдан (од 61. Зајц), Баш, Штефанец, Вуковић, Селан, Кватерник.

Најмлађа селекција Србије (U15) била је успешна на старту Развојног турнира који се одржава у Спортском центру ФСС у Старој Пазови. Изабраници селектора Мирка Буњевчевића савладали су вршњаке из Словеније – 3:0 (1:0).

Србија је добро ушла у меч, играо се трећи минут када је Јован Шљивић донео радост и најавио успех „орлића“ у овом дуелу. И поред неколико прилика резултат се није мењао у првом полувремену.

Наставак је донео поново иницијативу нашег састава, а Матеја Бубањ и Мирко Николашевић потврдили су доминацију „орлића“ и на крају заслужену победу. Капитен ове нове генерације, у мечу са Словенијом, био је Александар Станковић, најмлађи син легендарног аса Црвене звезде, Лација и Интера, Дејана Станковића.

У другом мечу дана Израел је био бољи од Црне Горе – 2:0 (0:0).

У 2. колу 31. октобра састају се Израел –Словенија (14,00) и Србија – Црна Гора (16,30). Све утакмице играју се у СЦ ФСС у Старој Пазови.