Вести

УСПЕХ | СВЕ МЛАЂЕ СЕЛЕКЦИЈЕ (U17, U19, U17W, U19W) ИЗБОРИЛЕ ПЛАСМАН У ЕЛИТ РУНДУ КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ПЛАСМАН НА ЕП

30.10.2019.

 

СТАДИОН: Динама у Минску. Судија: Николас Лафорж (Белгија). Жути картони: Жухи, Стојка (Мађарска), Станковић (Србија).Црвени картон: Станковић (Србија) 66.

МАЂАРСКА: Шенко, Торок, Зингер, Жухи, Стојка, Ковач, Фаркаш ( од 62, Хорват), Немет /од 78. Шендери), Бакош (од 90+4. Кипсал), Хелембаи.

СРБИЈА: Ћопић, Бојат, Ђорђевић, Суботић, Миодраговић, Станковић, Петковић, Бачанин, Цветићанин (од 88. Стојановић), Б.Крстић (од 71. Милетић), Ајдар.

 

 

После много неизвесности, пласман у елит рунду квалификација за одлазак на Првенство Европе изборила је и кадетска селекција Србије (У17). Изабраници селектора Дејана Бранковића играли су нерешено са Мађарском – 0:0 у Минску, и тако захваљујући победи против Белорусије (2:1), у другом колу, успели да анулирају минус из меча са Летонијом (1:2) и овере визу за елит рунду квалификација.

Подвиг кадета добија на тежини ако се зна да су Белорусију победили са играчем мање, а до ремија са Мађарском поново су морали да уложе додатни напор, јер су од 66. минута, због искључења Станковића, на терену остали са 10 играча.

На овај начин кадети су заокружили добре резултате свих млађих селекција Фудбалског савеза Србије, јер претходно су омладинци (U19) у конкуренцији Шпаније, Румуније и Литваније изборили пласман у елит рунду, као и обе женске селекције (U17W и U19W). Кадеткиње су биле успешне у конкуренцији Чешке, Грузије и Украјине, а омладинке су успех оствариле у групи са Енглеском, Белорусијом и Кипром.

 

Све селекције имаће ускоро жреб за елит рунду квалификација које су на програму у првој половини идуће године.