Вести

ПУТ СУЗА | ОРЛИЋИ У ХРАМУ ВАСКРСЕЊА ХРИСТОВОГ У ЈЕРУСАЛИМУ

21.05.2022.

Кадетска репрезентација Србије (U17) играма и понашањем на Првенству Европе у Израелу осваја симпатије домаћина, а после два добра меча и четири освојена бода (Белгија 1:1, Турска 2:1) изабраници селектора Радована Кривокапића имали су веома занимљив дан, дан који многи од њих, сасвим сигурно, никада неће заборавити. После јутарњег тренинга опоравка на плажи Средоземног мора, под будним оком кондиционог тренера Дејана Одавића, наравно и свих осталих сарадника селектора Радована Кривокапића, „стафа“ који са генерацијом 2005. прави фантастичне ствари, уследио је одлазак у Јерусалим.

Посета Светој земљи и центру хришћанског света, Храму Васкрсења Христовог (за неке црква Светог Гроба) на брду Голгота, унутар зидина Старог града Јерусалима, оставио је велики утисак на генерацију наших талентованих дечака које очекује лепа фудбалска каријера. Да све буде у најбољем реду потрудили су се тим менаџер Душан Гелић и доктор Милош Милинковић коме је ово био други долазак у Свету земљу и својим знањем помогао је члановима експедиције да се упознају са Путом суза који је по веровању прошао Исус пре разапињања. На путу је обележено 14 станица, а свака обележава библијски догађај Христовог страдања. Комплетна експедиција Србије која борави у Израелу, стрпљиво је чекала како би посетили и последњу, четрнаесту станицу Пута суза, станицу која представља најсветије место хришћанства, то је црква у цркви, место Светог гроба, место Исусовог васкрсења.

За успомену на боравак у Јерусалиму, једна фотографија и испред Зида плача или Западног зида како га називају Јевреји, места које за њих представља светилиште. Наши  кадети наредни меч у групној фази Првенства Европе играју против Шпаније, 23. маја. У случају пласмана у четвртфинале, што би представљао огроман успех после веома захтевних квалификација и добрих мечева у групној фази, Србија би тај сусрет играла 26. маја. Држимо палчеве генерацији 2005, генерацији о којој ће се још много тога лепог чути.