У 21

ПРВИ СПИСАК ЛАЛАТОВИЋА

10.03.2017.

Селектор позвао добро позната имена за провере против Шведске и Словачке

Млада репрезентација Србије, у оквиру припрема за финални турнир УЕФА Европког првенства У21 у Пољској (16/ 30. јун 2017), одиграће две контролне утакмице: против Шведске, 24. марта 2017. у Марбељи и четири дана касније против Словачке у Сенецу. Тим поводом, Ненад Лалатовић, новоименовани селектор наших фудбалских нада, објавио је списак играча на које рачуна.
– Верујем да је свима познат овај избор – нагласио је Лалатовић. – Реч је о играчима који су изнели терет квалификација и баража, изборили пласман на Европско првенство и зато заслужују поверење у овим пријатељским утакмицама и на финалном турниру у Пољској. Нема потребе за ротацијама, верујем у ову групу, која може да настави победнички пут.
Меч против Шведске је врхунски тест.
– Швеђани су пре две године били европски прваци и то је само по себи довољно да знамо о каквој се репрезентацији ради. Врло је важно да са момцима проведем што виеш дана, да се добро упознамо и да им предочим моје визије и захтеве. Окупићемо се у београдском Хотелу „М“ у недељу, 19. марта, ту ће бити само играчи из домаће лиге, а онда ће нам се момци који играју у иностранству придружити сутрадан, у Шпанији. Тренираћемо три дана у Марбељи и онда нас у петак чека меч против Шведске.

У мечу са Словацима, 28. марта, наш тим биће јачи за Урош Ђурђевића и Мијата Гаћиновића, који су прекомандовани у „А“ тим, али ће се придружити саиграчима из Младе репрезентације одмах после квалификационе утакмице у Грузији.
– Такав је договор, јер Ђурђевић и Гаћиновић су били носиоци игре ове генерације и зато је врло важно да буду са нама. Најбоља селекција је увек приоритет и Муслинов позив је доказ квалитета обојице играча, што је, свакако, добро и за њихове даље наступе у Младој репрезентацији.
Спортска филозофија Ненада Лалатовића свима је позната…
– Како радим у клубу, тако ћу и у репрезентацији. То је мој универзални став, моја фудбалска визија: нападачка игра, увек на победу и максимум од свакога. За пласман у полуфинале шампионата у Пољској потребне су најмање две победе, дакле нема места за калкулације. Ви знате да ћемо, у групној фази, играти против Португала, Македоније и Шпаније, јаких екипа, али гаранутејм да ћемо увек ићи на победу, што ће, надам се, важити и за даље.
О формацији…
– Знам само да ћемо против Шведске играти у систему 4-3-3. Наравно да је избор везан за могућности моје екипе, али и карактеристике противничке. Дакле, мењаћемо систем и увек тражити најбоља решења – закључио је Ненад Лалатовић, селектор Млада репрезентација Србије коме ће у раду помагати Драган Шарац, Видак Братић, Александар Митић, Борис Нађ и Влада Вуковић. 
И за крај, обавезан подсетник уз све активности Младе репрезентације све до финалног турнир УЕФА Европког првенства У-21 у Пољској: Србије налази се у Групи „Б“ са Португалом, БЈР Македонијом и Шпанијом. Све мечеве групне фазе наши фудбалери одиграће на стадиону у Бидгошћу: први 17. јуна од 18:00 часова против Португала, три дана касније ривал ће бити БЈР Македонија (18:00) и трећи дуел против Шпаније заказан је за 23. јун од 20:45 часова.

У Групи „А“, поред домаћина Пољске, су Шведска, Словачка и Енглеска, а у Групи „Ц“ Немачка, Чешка, Италија и Данска. Пласман у полуфинале избориће три првопласиране селекције из група и једна најбоље другопласирана.
Две утакмице полуфинала биће одигране 27. јуна, а финални меч за титулу првака Европе 30. јуна 2017. у Кракову.
Голмани
1. Борис РАДУНОВИЋ Авелино
2. Вања МИЛИНКОВИЋ – САВИЋ Лехија Гдањск
3. Филип МАНОЈЛОВИЋ Црвена звезда

Одбрана
4. Милан ГАЈИЋ Бордо
5. Александар ФИЛИПОВИЋ Вождовац
6. Дарко ЛАЗИЋ Алањаспор
7. Вукашин ЈОВАНОВИЋ Бордо
8. Никола МАРАШ Рад
9. Милош ВЕЉКОВИЋ Вердер Бремен
10. Никола АНТИЋ Војводина
11. Немања АНТОНОВ Грасхоперс

12.Никола МИЛЕНКОВИЋ Партизан

 

Средина терена
13. Андрија ЖИВКОВИЋ Бенфика
14. Немања МАКСИМОВИЋ Астана
15. Немања МИХАЈЛОВИЋ Партизан
16. Марко ГРУЈИЋ Ливерпул
17. Срђан ПЛАВШИЋ Црвена звезда
18. Сергеј МИЛИНКОВИЋ – САВИЋ Лацио
19. Саша ЗДЈЕЛАР Мајорка
20. Саша ЛУКИЋ Торино
21. Вељко СИМИЋ Кјазо
22. Дејан МЕЛЕГ Војводина

Напад
23. Александар ЧАВРИЋ Слован Братислава
24. Огњен ОЖЕГОВИЋ Чукарички

Напомена: Урош Ђурђевић и Мијат Гаћиновић ће бити на списку за меч против Словачке.