А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | ЖЕЉКО ГАВРИЋ, МИЛОШ ВУЛИЋ И АЛЕКСА ТЕРЗИЋ (ВИДЕО)

09.06.2021.

Жељко Гаврић је један од десеторице дебитаната који ће утакмицу против Јамајке памтити до краја живота…

„Лоше смо ушли у утакмицу, мало због временске разлике, а мало због климатских услова и свих тих околности које су биле против нас. Мислим да смо се сада боље адаптирали и да ћемо против Јапана пружити далеко бољу партију. Очекује нас много озбиљнија провера од оне коју смо имали у понедељак. Млада је екипа, треба нам времена да се упознамо и уиграмо“.

Млади фудбалер је протекле сезоне допринео освајању дупле круне Црвене звезде са осам постигнутих голова, од којих је један ушао у конкуренцију за Гол сезоне.

„Сезона је била феноменална, завршила се освајањем два трофеја, али што се тиче индивидуалног учинка, требало би то да буде много боље у наредном првенству. Желео бих да се захвалим Мистеру што ми је указао част да будем део А репрезентације Србије, његови савети ми много значе“.

У систему 4-3-3 у коме је Србија почела утакмицу са Јамајком, Гаврић је чинио крилни нападачки тандем са другаром из табора вечитог ривала, Немањом Јовићем.

„У репрезентацији влада сјајна атмосфера, не осећа се ривалство између Звездаша и Партизановаца и то је сасвим нормално. Није то случај само овде, док смо у опреми националног тима. Било где да се сретнемо, ми смо другари и нема везе ко за који клуб наступа. Да, слажем се добро и на терену са Јовићем, играмо на сличним позицијама. Фудбалски гледано, баш се разумемо”.


Милошу Вулићу је позив за мечеве у Јапану стигао у последњи час, што ни за трунку није умањило његово задовољство због прилике да дебитује у дресу државног тима.

„Управо тако, огромна част и у исто време велика обавеза. Хтео бих да се захвалим селектору и директору, као и свима у стручном штабу који су ми омогућили да будем део екипе. Урадићу све што је у мојој моћу да оправдам њихова очекивања“ – рекао је првотимац италијанског Кротонеа, а онда се осврнуо на утакмицу са Јамајком:

„Било је много објективних разлога зашто нисмо пружили бољу партију. Навикавамо се и даље на временску разлику, имамо проблем са спавањем, са оброцима… Иако смо утакмицу припремили како треба, прво полувреме је било испод нашег нивоа. У наставку је све дошло на своје место, штета што нисмо победили, али је још важније да смо сви истрчали у једном јаком ритму и да се нико није повредио“.

Против Јапана нас очекује далеко озбиљнија провера.

„Свакако, реч је о озбиљном противнику, веома су организовани и већ смо почели да се припремамо за оно што нас чека у петак. Није лако, много је нових играча у репрезентзацији, још увек се упознајемо и навикавамо на захтеве Мистера и његовог стручног штаба. Радимо максимално и надамо се да ће против Јапана резултат бити позитиван“.

Алекса Терзић је одличну сезону у дресу Емполија крунисао позивом и дебијем за А репрезентацију Србије.

„Имао сам срећу да већ на почетку сезоне одиграм пар одличних утакмица, забележио сам асистенције у Купу против Наполија и у првенству против Фрозинонеа. То ми је улило самопоуздање и после је све ишло знанто лакше. Морам да наставим са напорним радом, да се уздижем и доказујем из дана у дан. То је једини рецепт за успех у фудбалу“.

Терзић је против Јамајке почео на позицији левог бочног дефанзивца и заједно са Митровићем, Честићем и Петковићем чинио последњу линију српског тима.

„Пресрећан сам због дебија за репрезентацију. Када сам добио позив, срце ми је било пуно. Сан сваког дечака који игра фудбал је да једног дана обуче дрес државног тима и мени се то остварило. Захваљујем се Мистеру на указаном поверењу и свима који су ми пружили шансу да будем сада у Јапану. Надам се да их нисам разочарао“.

Млади фубдалер уверава да ће српски тим деловати далеко боље у дуелу са Јапаном.

„У почетку је било тешко, имали смо дуг и напоран пут, па је адаптација ишла спорије. Полако улазимо у ритам, битно је да се уради добар опоравак и да се што боље спремимо за утакмицу са Јапаном. Значе нам ови тренинзи, нарочито због стриктних мера карантина којима смо изложени у хотелу у Кобеу. Практично, ово нам је једина прилика да изађемо напоље и да мало осетимо како је у Јапану. Зато и остајемо што дуже на терену… само нека се тренира, боље то него да будемо у затвореном“.