А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | СТЕФАН МИТРОВИЋ И МАРКО ГРУЈИЋ

11.06.2021.

Капитен Стефан Митровић не крије да су мечеви са Јамајком и Јапаном били добро искуство за велики број дебитаната, узгред истиче и лако примљен гол у дуелу са домаћином…

„Штета због пораза, морамо да учимо на грешкама зато што на озбиљном нивоу не смемо да примамо овако јефтине голове. Причали смо много, доста смо се обазирали на тај прекид, али опет примимо јефтин гол и то не сме да нам се дешава у такмичарским утакмицама.  Многи момци су били први пут овде, мислим да су после свега видели где треба да напредују, као и  цела екипа. Остаје нам да се сад одморимо од напорне сезоне, у септембру ће се вратити доста играча који су одсуствовали због повреда или тешке сезоне. Углавном, треба извући поуке из свега, први пут смо играли у овом саставу, али и поред тога одиграли смо једну добру утакмицу, такмичарску , штета што смо изгубили“

Митровић истиче да се надао да ћемо после две лепе прилике у првом делу меча, имати шансе и у наставку…

„Па јесам  дефитинитвно, надао сам се, зато што смо у том дефанзивном блоку били сасвим солидни, међутим фалио нам је тај наставак игре у трећој зони, изгубили смо прелако лопте и то је нешто на чему треба да радимо“.

Почиње Првенство Европе,  нас нема, пратићемо га преко ТВ-а,  за кога ће навијати првотимац Стразбура, да ли су то Французи?

„Мислим да су они фаворити. Да, навијаћу за њих зато што играм у тој земљи, па било би лепо да у земљи у којој играм да та селекција постане и европски првак, зато што су Французи већ и светски прваци. Ми нажалост нисмо тамо, остаје велика жал  и мислим да тек сада схватамо шта смо пропустили, али добро, уверен сам да нам је то само мотив да у квалификацијама за светско будемо прави и да се пласирамо за завршни турнир“ не оставља дилему Стефан Митровић.

И Марко Грујић је изнео своје утиске после меча са Јапаном…

„Знали смо да нас очекује тешка утакмица, Јапанци су познати по томе што су врло брзи, агилни и воле да имају посед, тако је било и сада. Имали смо ситуацију у првом полувремену да боље  реагујемо,  као и Јовељићев ударац који је био левом ногом… Знамо сви да смо дошли у доста измењеном саставу, они су опет у јеку квалификација, нисмо успели да победимо.

У тиму је било доста практично дебитаната…

„Да, млади момци су добили шансу да осете драж играња у најачој репрезентацији  и видели смо на оваквим утакмицама да озбиљан фудбал захтева доста ритма, доста трчања. Јапанци су баш то и показали вечерас, нама остаје да се спремимо што боље за септембар.

Гол из прекида…

„Знали смо да Јапанци углавном играју на прву стативу, ја сам био тај који је у првом полувремену обављао ту позицију, у другом се нешто изменило и нисмо успели да одрадимо како треба…Свакако да смо имали висинску предност у односу на Јапанце који нису познати као најбољи скакачи, али ето примили смо нажалост тај гол и морамо да научимо нешто из те грешке“  рекао је Марко Грујић.