А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | ИЗЈАВА СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА

11.06.2021.

После минималног пораза од Јапана на Кирин купу у Кобеу, селектор Драган Стојковић рекао је за сајт ФСС да је видео све оно што се знало и пре утакмице.

„Јапан је много бољи и бржи тим, технички далеко доминантнији у односу на овај састав наше репрезентације и њихова победа је сасвим заслужена. И ако ме питате као тренера да ли сам то очекивао, да, управо сам тако нешто и очекивао. Да ће бити доста тешка и захтевна утакмица за наше играче. Јапанци су искусни и уиграни, то се види на терену. И да смо победили, исто бих вам рекао, овај пораз не мења ништа у нашим будућим плановима“.
Начин на који је Србија примила гол говори о томе да је потребно више тренинга и више окупљања да би се уиграле неке варијанте попут дефанзивног прекида.

„Упозоравали смо и у полувремену на шта треба обратити посебну пажњу. Тај један корнер, девијација лопте на другу стативу, примили смо олако гол који је Јапанцима у наставку утакмице улио додатно самопуздање да крену напред и да заиграју како желе. А са друге стране, нама је било поприлично тешко да испратимо тај њихов ритам“.

Гледаоцима поред ТВ екрана пажњу је привукла селекторова реакција после промашаја Макарића у финишу првог полувремена.

„Па јесте, изнервирао сам се јер сам знао да ће доћи до једне, евентуално две шансе за нашу екипу. Не више. Нисмо могли у овој констелацији да будемо доминантни и мени је то апсолутно јасно, не треба нико да брине превише због тога. И та шанса кад се указала, једноставно смо морали да је искористимо. Али то је детаљ који не мења пуно тога. И да смо дали гол, питање је како би се утакмица завршила“ – рекао је Стојковић и додао:

„Ја имам своје мишљење по питању мечева пријатељског карактера. Мене они не занимају са резултатског аспекта и то сви знају. Ово је нешто што смо морали да одрадимо, у условима који нам никако нису ишли на руку. Знате и само да смо 10 дана били затворени у хотелу, без изласка напоље. Не могу од ових момака да тражим више и не треба очекивати више. Дали су свој максимум и то је најважније. Желим да им се захвалим што су прихватили позив и пошли са нама у Јапан, што су жртвовали своје годишње одморе после напорне сезоне. То је свакако за похвалу. А нити сам тражио нешто посебно, нити сам очекивао нешто посебно. Видели смо доста тога на тренинзима и на утакмицама, у сваком случају два лепа теста, али оно што мене занима и о чему ја размишљам, то је 4. септембар“.