А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | СРБИЈИ ПРВА ПРИЛИКА, ДОМАЋИНУ ГОЛ

11.06.2021.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Ито 48. Стадион у Кобеу. Судија: Ахмед Еиса Мохамед (УАЕ). Жути картони: Јовељић, Павловић (Србија).

СРБИЈА: Рајковић, Спајић, С. Митровић (72.Честић), Павловић, Н.Јовић (57.Гаврић), Гудељ, Максимовић (78.Илић), Терзић, Грујић (46.Петковић), Јовељић, Макарић (46.Вулић).

ЈАПАН: Гонда, Танигучи, Муроја (65.Јамане), Уеда, Нагатомо (83.Огава), Морита, Хашимото (46.Кавабе), Фурухаши (46.Онаиву), Минамино (83.Харагучи), Ито (76.Асано), Камада.

Репрезентација Србије, истина без великог броја стандардних играча, изгубила је у  мечу Кирин купа у Кобеу од Јапана – 1:0 (0:0). Селектор Драган Стојковић искористио је прилику да у два меча у Земљи излазећег сунца (први меч са Јамајком 1:1), пружи прилику многим играчима који су практично дебитовали за национални тим.

Видели смо добро прво полувреме Орлова, можда и пропуштену прилику да се на одмор оде са вредним минималцем. Није било много прилика, практично први шут у оквир гола видели смо у 34. минуту, када је Рајковић без већих проблема укротио покушај Ита. С друге стране леп покушај имао је Јовељић, а дефинитивно једину праву, рекли бисмо стопостотну прилику, у првом делу сусрета, имао је Макарић. Спајић је прекинуо једну акцију Јапана и послао употребљиву лопту до најбољег стрелца Суперлиге Србије, уследио је ударац, али без опасности по мрежу Гонда. Била је то заиста добра шанса у право време.

У наставку меча селектор Стојковић увео је у игру Петковића и Вулића, а после корнера с десне стране, Јапан је дошао у вођство. Неко је главом упутио лопту на другу стативу где се нашао Ито и спровео је у мрежу. Неколико минута касније, на таласу постигнутог гола, домаћин је поново угрозио Рајковића, Кавада се нашао изненада у доброј прилици, али резултат је остао непромењен. Брзо смо успоставили равнотежу, имали контролу игре, али осетило се у игри одсуство оних стандардних играча, пре свега у офанзиви, нападача. Јапан је с друге стране вребао прилику из контра напада, играо се 67. минут када су из једне брзе акције постигли гол који је поништен због офсајда. Поверење селектора Стојковића добили су још Гаврић, Честић и Илић, али  резултат се до краја меча није мењао. Најближи голу био је бивши нападач Партизана, Асано, али Рајковић је добро реаговао у  ситуацији „један на један“.

Линк са сликама уз потпис Фото:ФСС https://disk.yandex.com/d/e6AeXg6lJS-s1w