А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | РЕМИ У ПРОВЕРИ СА ЈАМАЈКОМ, ОРЛОВИ СА ДЕСЕТ ДЕБИТАНАТА, ПРВЕНАЦ ПАВЛОВИЋА (ВИДЕО)

07.06.2021.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Греј 29, 1:1 Павловић 61.Стадион: у Мики. Судија: Јамамото (Јапан)

СРБИЈА: Николић (46.М.Илић), Петковић (74.Вулић), Митровић, Честић (Павловић), Терзић, Гудељ, Грујић (65.Максимовић), И.Илић (46.Спајић), Гаврић (46.Макарић), Јовић, Јовељић.

ЈАМАЈКА: Тејлор , Мур, Бел, Лоу ( 72.Морисон), Фишер, Хардинг, Маријапа, Вилијамс (87.Ламберт), Греј (77.Тилт), Ист, Таргот (67.Малколм).

Репрезентација Србије играла је – 1:1 (0:1) са Јамајком у првој од две провере коју изабраници селектора Драгана Стојковића имају у Јапану. Орлови су против „реге-бојса“ играли са десеторицом дебитаната. седам стартера и тројицом која су у игру ушла у наставку меча. Селектор Стојковић је, пре меча са Јапаном, 11. јуна, желео да укаже поверење и провери могућности што већег броја играча.

Није било много прилика и узбуђења у првом делу игре, али јесте грешака које су могле бити и плод неуиграности, јер у постави наше селекције било је седам дебитаната. Орлови су најозбиљније припретили у 27. минуту после акције Грујић – Јовељић, а Јамајчани су покушавали из ретких контра-напада да угрозе Николића. Играо се 29. минут када је Јамајка дошла у вођство, чинило се да нема опасности, али после једне грешке на ивици шеснаестерца Андре Греј је искористио поклон и довео своју селекцију у вођство. Као да је тај гол мало утицао на биоритам нашег састава, уследила је серија грешака и мала конфузија која на срећу није поново угрозила гол Николића. До изједначења смо могли у 43. минуту, Петковић је добро центрирао, а Илић покушао главом. И два минута касније видели смо добру акцију нашег састава, али завршни пас Терзића према Гаврићу није био прецизан.

У наставку меча селектор Драган Стојковић је одмах извршио четири измене, Марко Илић је на голу заменио Николића, задња линија је појачана Спајићем и Павловићем, а најбољи стрелац Суперлиге Србије Милан Макарић је са Јовељићем био најближи противничком голу. И деловала је Србија агресивније, одлучније у односу на ривала који је и у првом делу игре био веома агресиван. Чекали смо да квалитет дође до изражаја и донео га је Страхиња Павловић, голом у 61. минуту. Извршили смо озбиљан притисак на задњу линију Јамајчана, Петковић је два пута упутио центаршут, а Павловић је после одбитака прихватио лопту и онда из другог покушаја гађао и погодио доњи десни угао гола Јамајке. Наставио је наш тим после изједначења са нападима, неколико добрих акција је било по десној страни, недостајало је мало више концентрације за завршни пас који би донео потпуни преокрет. Орлови су били много бољи ривал у наставку, конкретнији, одлучнији, али до краја није било промене резултата. Наредни меч против Јапана, Србија игра 11. јуна (12,25).

ДЕБИТАНТИ

Селектор Драган Стојковић је од првог минута на терен послао седморицу дебитаната: голмана Ђорђа Николића, дефанзивце Саву Аранђела Честића, Алексу Терзића, везисту Ивана Илића, те офанзивце Немању Јовића, Жељка Гаврића и Дејана Јовељића. У наставку су прилику добили и голман Марко Илић, односно  Милан Макарић и Милош Вулић.