А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПОСЛЕ МЕЧА СА ЈАМАЈКОМ

07.06.2021.

Селектор Драган Стојковић рекао је за сајт ФСС да је задовољан игром и резултатом утакмице против Јамајке.

„То се пре свега односи на дешавања у другом полувремену. Направили смо у паузи четири измене, променили систем и то је дало резултат. Играли смо много боље у другом полувремену. Утакмица је била јако захтевна у физичком смислу. Противник је био изузетно спреман и буквално се на сваку лопту ишло са доста фаулова, што је нама стварало проблеме. Немам разлога да будем незадовољан, тим пре што је у нашем тиму било пуно дебитаната, ако се не варам чак шест-седам у стартној постави“.

Очигледно је да дебитантима треба још пуно тренинга да схвате оно што Стојковић стално понавља, да је фудбал лепа игра коју треба играти на што једноставнији начин.

„Управо им је друго полувреме показало да фудбал уме да буде веома креативан и да задовољи све, како њих који га играју, тако и нас на клупи и људе који прате утакмицу на телевизији. Морам још једном да поменем факторе који нам нису ишли у прилог, пре свега далек и напоран пут, као и временску разлику у Јапану. Момци још увек имају проблема са спавањем и ово што су данас одиграли ја им заиста честитам“.

Павловић је у осмом наступу за репрезентацију постигао први гол, а добио је аплаузе и због сјајног клизећег старта када је зауставио опасну контру Јамајке. Ипак, селектор указује на детаљ који би игру младог штопера учинио још ефикаснијом.

„Страхиња је ушао у другом полувремену и видело се да је унео свежину. Чини ми се да игра са пуно самопоуздања, што је јако важно за младог играча. Заслужује похвале за гол који је постигао. И то десном ногом, што је било изненађење за све нас, а претпостављам и за њега самог. Са друге стране, не сме да прави неке грешке које су једноставно недозвољене. А то је да губи лопту без икакве потребе и да даје противнику простор, па онда морамо да трчимо по оваквом времену. Да, то сам заборавио… поред свих ових проблема које сам набројао, данас је било доста спарно и јако тешко време за трчање“.

Могла је Србија и до потпуног преокрета, да је шут Гудеља у последњем минуту био мало прецизнији.

„Идеална позиција, већ сам је видео у мрежи. Практично, само да је погодио оквир гола. Гудељ је играч који има изузетно прецизан и јак шут. Мислио сам да ће ићи на варијанту јачине, а не технике. Он се определио за ово друго и нажалост погрешио. Али нема везе, ништа се не би променило у мом ставу о утакмици и да смо победили Јамајку. Једно је сигурно, момци су пружили макисмум и не би било поштено да су изгубили. У сваком случају, једно велико искуство за дебитанте, они ће целог живота памтити овај дан јер су први пут у каријери бранили боје најбољег тима своје земље“.