Вести

U21 | ДОБРА СРБИЈА У РЕМИЈУ СА РУСИЈОМ (ВИДЕО)

06.06.2021.

СПОРТСКИ центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Милош Милановић.

СРБИЈА: Славковић, Бјековић, Каменовић, Митровић, Јанковић, Нешковић, Милосављевић, Топић, А.Илић, Павловић, Видосављевић.

Друго полувреме: Милојевић, Бачкуља, Дрезгић, Марјановић, Даничић, Тетек, Ђерлек, Зукић, М.Илић, Лучић, Штулић.

РУСИЈА: Агачев, Агапов, Силијанов, Литвинов (63.Котулев), Тјукавин (57. Карапузов), Игњатов, Климов, Умиаров (57.Грушаков), Прокин (63.Карпов), Прусев (63.Кравцов), Боженов (34.Глушевић).

 

Добра Србија у провери са Русијом. Млада репрезентација и без десетак играча који су били у плану селектора Звонка Живковића, одиграла је добру утакмицу против Русије и пропустила неколико сјајних прилика да оствари победу. После свега – 0:0 а селектор Живковић је указао прилику свим играчима.

Србија је била много ближа вођству у првом делу игре, изабраници селектора Звонка Живковића упутили су чак девет удараца ка мрежи гостујуће селекције, а у једном тренутку и статива је била савезник Русије. И без практично десетак играча који су били или повређени или приључени „А“ селекцији за мечеве у Јапану, Србија је деловала доста добро, контролисала дешавања на терену. Прво узбуђење видели смо после покушаја Лазара Павловића из слободног ударца, али лопта је завршила на стативи. Дефинитивно најбољу прилику имао је Видосављевић, практично је био један на један са руским чуваром мреже, али се одлучио за потез више, стигао је да упути ударац, али лопта се после интервенције једног дефанзивца гостију одбила и завршила тик поред стативе. Минут касније уследио је центаршут, а највиши у скоку био је Каменовић. Лопта је завршила преко гола. С друге стране Руси су најопасније припретили у 38. Минуту, пробили су по десној страни, али Славковић је рефлексно, сјајном интервенцијом спречио сигуран гол.

У наставку меча селектор Звонко Живковић променио је комплетну поставу, а треба имати у виду да ову селекцију већ за два дана, 8.јуна очекује нова, веома захтевна провера, против олимпијске селекције Бразила. И опет смо први имали сјајну прилику, Зукић је могао главом да савлада голмана руске селекције. Без обзира на промене и ова постава „орлића“ се потрудила да пре свега тактички одради све оно што је тражио селектор Звонко Живковић. Поново смо видели неколико лепих акција, можда и најлепшу у 66. минуту после које се Зукић опет нашао у доброј прилици, али лопта је завршила поред стативе. И Лучић је могао да обележи деби голом, све је добро урадио, после једне грешке у задњој линији Руса, нашао се очи у очи са голманом који је ипак спречио вођство наше селекције. И то није све, играо се 80. минут када смо лопту већ видели у голу, Зукић је био у ситуацији да све реши, али неко од руских играча је клизајућим стартом спречио сигуран гол. Када се толико прилика пропусти, онда зна да следи казна, али на срећу Косарев који се нашао сам испред Милојевића лобом је гађао гол, али лопта је за мало завршила поред стативе. Утисак је да не би било праведно да је било другачије. На крају реми за којим Србија може више да жали.