А селекција

ОРЛОВИ У ЈАПАНУ | ПРЕДРАГ РАЈКОВИЋ

06.06.2021.

У ишчекивању првог меча у Јапану, најведријег расположења у табору српске репрезентације свакако је голман Предраг Рајковић који, попут селектора Стојковића, очекује занимљиву и добру утакмицу против Јамајке.

„Биће интересантно, без резултатског значаја и притиска. Лепа прилика да се још више уиграмо и припремимо за мечеве одлуке у квалификацијама за Светско првеснтво. Уједно, шанса и за дебитанте да покажу шта знају и да докажу да су заслужили позив у репрезентацију“.

Резултат није у првом плану, али би победа свакако добродошла за наставак низа са почетка квалификација.

„Не би било лоше, ми ћемо у сваком случају ићи на победу. Треба да играмо опуштено, а наш циље се зна без обзира на име противника“.

Светски и европски шампион у омладинском узрасту, сада је дочекао да буде један од староседелаца у А тиму Србије.

„Ко би рекао да ћу са 25 година бити један од најстаријих у репрезентацији, бар када је реч о голманима. Илић и Николић су сјајни момци, знам их од раније, савршено функционишемо и верујем да је и тренер Чумић задовољан како радимо на тренинзима“.

За крај неизбежно питање, одакле толика енергија за шалу на сваком кораку, после 24 сата пута до Јапана и временске разлике од 6 сати.

„Волим да будем насмејан, прија ми атмосфера без тензије. На тај начин лакше се подносе ове строге мере карантина у Кобеу. Нема изласка из хотела, па замислите да поред свега тога не буде шале и позитивног расположења. Завладала би потпуна депресија. Нисам се још увек навикао на временску разлику, будим се у пола шест као вампир, пијем пет кафа пре доручка да дођем себи“ – застао је Рајковић на тренутак, па брзо наставио:

„Не знам одакле извлачим толику позитивну енергију. Можда ми је пр Милан Вуковић инспирација… шта знам…“.

А на констатацију да се место у коме Србија игра против Јамајке зове Мики сити, Рајковић слеже раменима и прави занимљиву гримасу на лицу:

„Ауууу… језиво… шта да кажем, нека нам је са срећом у Мики ситију (смех)“.