У 21

Орлићи почели припреме за квалификационе мечеве против Аустрије и Јерменије

07.11.2017.

                                                                                                                                                                                  Фото: Зоран Миловановић

Млада репрезентација Србије коју предводи селектор Горан Ђоровић окупила се у Спортском центру ФСС у Старој Пазови и почела припреме за дуеле против Аустрије и Јерменије у квалификацијама за Европско првенство које се 2019. године одржава у Италији. После три победе у исто толико мечева (Гибралтар 4:0, БЈР Македонија 2:0, Русија 3:2) Србија се налази на првом месту наше групе са два бода више и утакмицом мање у односу на другопласирану селекцију Русије. Селектор Горан Ђоровић позвао је 23 играча, накнадно Марка Мркића из нишког Радничког, због селидбе Андрије Живковића и Немање Радоњића у „А“ тим.
-Одлазак Живковића, Грујића и Радоњића на азијску турнеју са најбољом репрезентацијом Србије представља награду прво за њихов учинак, а онда и за све нас у младој селекцији. Не сумњам да ће и тамо показати квалитет који поседују, а Србија у младој селекцији има још много играча који представљају лепу будућност нашег фудбала – рекао је Горан Ђоровић.
Неко би можда селидбу тројице играча у „А“ тим апострофирао као хендикеп, али селектор „орлића“ не…
-Имам огромно поверење у све моје играче, знам колико могу и нико од њих овде није случајно. Апсолутно сви заслужују поверење. И сви имају исти третман.

Знам да ће свако од њих дати свој максимум.
Налазимо се у веома захтевној групи, победили смо БЈР Македонију и Русију, а Аустрија се досадашњим резултатима показала као ривал који има највише амбиције?
-Према свима имамо респект, тако је било против Гибралтара, тако ће бити и сада против Аустрије и Јерменије. И идемо корак по корак. Јесте да делује као фраза, али заиста је истина да у фудбалу данас нема лаких противника. Па Гибралтар је победио Македонију! Јерменија је остала непоражена у Русији! Фудбал зато и јесте спорт број један, због чињенице да аутсајдер може да савлада, на папиру, много јачег ривала. За нас су, дакле, сви исти, једноставно желим исти приступ у сваком мечу,без обзира на име ривала. Дрес репрезентације је привилегија и то мора увек да се има на уму. А ја сам задовољан мојим играчима,њиховим односом, понашањем. И они знају да постоји само један пут до успеха…
У случају новембарског успеха, практично би дошли на праг пласмана међу најбоље младе селекције у Европи?
-Мисли ми не иду тако далеко. Фокус нам је сада само Аустрија. Знамо шта хоћемо, знамо колико можемо. И увек желимо победу. Имамо добру атмосферу, добре појединце и добар тим, момке који су гладни успеха. И сви они желе да једног дана крену стопама Живковића, Грујића, Радоњића…Мој посао и посао мојих сарадника је да им у томе помогнемо. Због Србије и за Србију – рекао је селектор Горан Ђоровић.
Орлићи сутра одлазе у Аустрију где их у петак, 10. новембраод 18,30 очекује сусрет са домаћом селекцијом.

СВИ НА ОКУПУ
Селектору Горану Ђоровићу данас су се јавили голмани Борис Радуновић (Салернитана), Ђорђе Николић (Базел), Милош Остојић (Спартак ЖК), играчи Немања Ћаласан (Спартак ЖК), Вукашин Јовановић (Бордо), Никола Миленковић (Фиорентина), Миладин Стевановић (Кајзериспор), Мирослав Богосавац (Чукарички), Немања Вучић (Земун), Ерхан Машовић (Клуб Бриж), Милан Гајић (Бордо), Лука Илић (Црвена звезда), Петар Мићин (Чукарички), Саша Лукић (Леванте), Данило Пантић (Партизан), Ђорђе Денић (Рад),Александар Месаровић (Војводина), Милош Пантовић (Бајерн), Лука Аџић (Црвена звезда), Александар Лутовац (Рад), Лука Јовић (Ајнтрахт, Франфурт), Марко Мркић (Раднички, Ниш) и Игор Златановић (Радник).