Вести

ОРГАНИЗАЦИЈА И ДОМАЋИНСТВО ХЕТ – ТРИК КОМИТЕТА УЕФА ЈЕДНО ОД НАЈВЕЋИХ ПРИЗНАЊА | ОХП ДОНЕО ОДЛУКУ О АПЛИЦИРАЊУ ЗА ПОКРЕТАЊЕ ПРОЈЕКТА ПОСТАВЉАЊА ХИБРИДНИХ ТЕРЕНА НА СТАДИОНИМА СУПЕР ЛИГЕ

28.09.2023.

Организација и домаћинство састанка ХЕТ-ТРИК комитета који ће се 3. и 4. октобра одржати у Спортском центру у Старој Пазови, једно је од највећих признања указано Фудбалском савезу Србије од стране УЕФА, констатовали су чланови Одбора за хитна питања ФСС.

„Сваки састанак овог комитета изазива велики пажњу националних асоцијација јер се на њему дискутује о важним инфраструктурним питањима, усвајају се инвестициони пројекти и доносе одлуке од круцијалног значаја за даљи развој фудбала. Ми ћемо као Савез аплицирати са још једним великим пројектом у вредности од 20 милиона евра. Приоритетни задатак је постављање најмодерније хибридне подлоге на стадионима свих клубова Супер лиге Србије, по узору на терене који се користе у најјачим лигама у Европи. Што су терени квалитетнији, мање је повреда, игра се бржи и атрактивнији фудбал, а самим тим расте интересовање за утакмице нашег шампионата. У плану је даље инвестирање и усавршавање Спортског центра у Старој Пазови, али и реализација пројекта изградње сличних фудбалских центара у сва четири региона у Србији“ констатовали су чланови Одбора за хитна питања ФСС и најавили аплицирање за ХЕТ – ТРИК комитет за покретање пројекта инсталирања хибридних терена на стадионима Супер лиге и унапређење инфраструктуре.