Вести

НОВИ СТАДИОН ЗА БУДУЋНОСТ ФУДБАЛСКЕ СРБИЈЕ | ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ДРУШТВУ ПРВОГ ЧОВЕКА УЕФА АЛЕКСАНДЕРА ЧЕФЕРИНА ОТВОРИО СТАДИОН "КРАЉЕВИЦА" У ЗАЈЕЧАРУ (ВИДЕО)

19.11.2023.

После Лесковца и Лознице, Србија је добила нови фудбалски бисер, стадион „Краљевица“ у Зајечару. Председник Републике Србије Александар Вучић, у друштву председника УЕФА Александера Чеферина и првог човека српског фудбала, председника ФСС Драгана Џајића, отворио је нови стадион за будућност фудбалске Србије, стадион капацитета 8168 места у складу са највишим стандардима УЕФА који ће Србији подарити нове асове.

„Ово је тек почетак, градићемо брзином муње, улагати у инфраструктуру. Нове стадионе добиће и Београд и Ниш, а Национални стадион биће један под најлепших у Европи и свету. Захвалан сам председнику Чеферину, много помаже развоју фудбала у Србији“ рекао је председник Александар Вучић.

Уважени гост из УЕФА, велики пријатељ Србије и српског фудбала, Александер Чеферин, није крио задовољство што је данас у Зајечару, а биће и у Лесковцу где ће да посматра меч Србија – Бугарска.

„Баш ми је драго кад видим овако красну инфраструктуру и што сам у овом делу Србије у ком нисам никад пре био. Нисам много тога видео, осим из авиона и аутомобила, али ми је веома драго да смо дошли. Драго ми је да и ови крајеви Србије добијају овако вредну и лепу спортску инфраструктуру“ не крије председник УЕФА.

Бројне медије интересовало је и мишљење првог човека Европске фудбалске уније о селекцијама из региона…

„Драго ми је што су већ три селекције близу пласмана на ЕУРО, Хрватска, Србија и Словенија. Волео бих да се пласирају и Босна и Херцеговина и Северна Македонија, али они немају много шанси. Босна и Херцеговина има истина бараж, али како тренутно играју…Без обзира, волео бих да се што више селекција из региона пласира на Европско првенство“ закључио је Александер Чеферин.

И Драган Џајић, председник Фудбалског савеза Србије, захвалио се држави и председнику Републике на великим улагањима у спорт и фудбал, изражавајући задовољство што ће широм Србији бити још нових велелепних стадиона.