У 21

МЛAДA РEПРEЗEНТAЦИЈA У ГРУПИ СA НEМAЧКОМ, AУСТРИЈОМ И ДAНСКОМ НA EП У ИТAЛИЈИ И СAН МAРИНУ 2019.

25.11.2018.

Вoљoм жребa кoји је oдржaн у Бoлoњи, млaдa репрезентaцијa Србије (У-21) нaлaзи се у групи Б сa Немaчкoм, Aустријoм и Дaнскoм нa Првенству Eврoпе кoје ће oд 16. дo 30.јунa 2019. бити oдигрaнo у Итaлији и Сaн Мaрину.

Првенствo Eврoпе биће игрaнo у Трсту, Удинaмa, Ређo Eмилији, Ћезени, Бoлoњи и Сaн Мaрину. Пaрoве је извлaчиo aмбaсaдoр шaмпиoнaтa, легендaрни итaлијaнски aс Aндреa Пирлo.

Селектор Горан Ђоровић изјавио је после жреба да је задовољан групом коју смо добили…

-Можемо да будемо задовољни. Овде се налазе најбоље младе репрезентације у Европи, а свој квалитет морамо да покажемо на терену.Познајемо Аустрију из наше квалификационе групе, о Немцима нема потребе да се прича, а упознаћемо се и са Данском. На овом нивоу све селекције имају амбиције и сви крећу, условно речено, од нуле. Ја верујем у нашу селекцију, важно је да сви играчи буду здрави и спремни а ми ћемо полако почети да радимо оно што нам је у плану до лета. Углавном, поновићу да можемо да будемо задовољни групом – рекао је селектор Горан Ђоровић.

И спортски директор Дарко Ковачевић истиче да имамо разлога за оптимизам…
-Нема лаких утакмица на Европском првенству, а све селекције са којима ћемо играти у групи имају квалитетне тимове. Мислим да ми имамо квалитетну репрезентацију, да имамо доброг селектора и ја се надам најбољем. Морамо позитивно да размишљамо, лично сам увек оптимиста и надам се да чемо бити први у групи.Наглашавам, сигурно да неће и не може бити лако, јер налазимо се у друштву најбољих младих репрезентација у Европи – рекао је Дарко Ковачевић.

                                  

Из три групе пласман у полуфинале обезбедиће првопласиране селекције, плус најбоља другопласирана, а те четири репрезентације обезбедиће и директан пласман на Олимпијске игре 2020. у Токију.