Вести

ЛИГА НАЦИЈА | НАЈБОЉА ЖЕНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОТИВ ПОЉСКЕ ЖЕЛИ ПОБЕДУ И ПРВО МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЕЛИТНО ДРУШТВО ЕВРОПСКОГ ФУДБАЛА, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ЗЕЧЕВИЋА, ЧАНКОВИЋ И ФИЛИПОВИЋ (ВИДЕО)

30.10.2023.

 

 

Најбоља женска репрезентација Србије игра у уторак, 31. октобра (19,00) у Спортском центру ФСС у Старој Пазови меч 4. кола Лиге нација, против Пољске, ривала који је пре три дана славио на свом терену, мора се признати, после много среће. Изабранице селектора Драгише Зечевића не крију да желе, могу и хоће да се реванширају Пољакињама за пораз (1:2), о томе говоре Јелена Чанковић и Тијана Филиповић, али и селектор Зечевић који верује у рад и квалитет наших девојака које су до сада показале да имају карактер победника, карактер играчица које заслужују велике утакмице, а то је свакако дуел са Пољском.

„Желимо да победимо Пољску, то не доводимо у питање. Први меч нам је за наук, примили смо два гола, успели да се консолидујемо, а онда у наставку створимо велики број прилика. Резултат није испратио игру, сада се надамо да ће и срећа мало бити на нашој страни, да ћемо на време постићи гол, диктирати ритам и надам се победити. У првој утакмици хтели смо да играмо у тој некој средњпј зони, а да онда из контри доћемо до гола противника. Били смо спремни за њихове контранападе и организације игре која се засница на једној играчици Еви Пајор. У великој мери смо успели, али у три-четири ситуације нисмо најбоље реаговали. То је сада иза нас, сада не желимо ривалу да оствари своју игру, тај дубински пас на Еву Пајор. Углавном, девојке су виделе где су грешиле, није ту било много грешака, свега две-три , али смо нажалост били брутално кажњени. У Старој Пазови се то сигурно неће поновити. Ми верујемо у оно што радимо, гајимо тај офанзивни стил. Изгубили смо у Пољској, али смо створили велики број прилика. Сада желимо да направимо још већи протисак на њих, ништа нећемо препустити случају, спремили смо се за све ситуације. Имамо свој модел, не одступамод њега, тако је било у претходних осам утакмица, тако ће бити и против Пољске. Верујем да ће нам донети жељени резултат“ рекао је селектор Драгиша Зечевић.

Јелена Чанковић је одиграла добар меч у Пољској, сада апострофира фокус на захтеве који се буду тражили…

„Резултат од 1:2 није оно што смо очекивали, али дефинитивно имамо реалне шансе да се реванширамо. Имамо квалитет, морамо да имамо фокус да испунимо све захтеве који се траже у игри. И резултат ће доћи. Верујем да ћемо показати да смо боља екипа. Играмо офанизиван, нападачки фудбал, надам се да ћемо то показати и сада када је то најважније. Да ли осећамо притисак? Не. Само је важно да испунимо све захтеве. Очекујем позитиван резултат“ не крије Јелена Чанковић, која са много успеха наступа у Челзију.

И Тијана Филиповић не крије да је Србија заслужила више у Пољској, али тај меч је архивиран, девојке сада желе реванш, победу која води на прво место.

„Имали смо једну веома захтевну утакмицу у којој смо показале да смо по квалитету сличне екипе. Мислим да би био реалније да је меч окончан без победника, али имамо друфу шансу, прилику да се реванширамо. Даћемо свој максимум да остваримо победу и будемо на крају први у нашој групи. Важно је да сада поправимо реализацију, искористимо прилике којих је било много и у Пољској. Важно је да селектор може да рачуна на све нас, спремне смо и једва чекамо да меч почне“ не оставља дилему Тијана Филиповић.