Вести

ФУТСАЛ А | СРБИЈА ПРОТИВ БЕЛГИЈЕ ЖЕЛИ НОВА ТРИ БОДА КОЈА БИ ЈЕ ПРИБЛИЖИЛА ПРВЕНСТВУ СВЕТА У УЗБЕКИСТАНУ, ИЗЈАВЕ СЕЛЕКТОРА ДЕЈАНА МАЈЕСА, ЈАКОВА ВУЛИЋА И СТРАХИЊЕ ПЕТРОВА

19.09.2023.

Футсал репрезентација Србије је наставила са сјајним партијама, једна од селекција под капом Фудбалског савеза Србије која нас је много пута обрадовала, најавила је нове успехе после одличног наставка квалификација за пласман на Светско првенство које се идуће године одржава у Узбекистану. У Пољској је остварена велика победа, а сада нам на ноге долази Белгија, пред сигурно крцатом двораном у Смедереву (18,00).

Селектор Дејан Мајес охрабрен важном победом у Пољској, најавио је нови одговоран приступ својих изабраника, сада против Белгије у Смедереву.

-Имаћемо прелеп амбијент, пуну салу, све ћемо учинити да забележимо нову победу – наглашава селектор репрезентације Србије.- У Пољској смо били одлични у првом делу игре, наставак је донео мале проблеме, али истакао се феноменалним интервенцијама голман Вулић. Прво полувреме је показатељ свих наших вредности, како треба да се понашамо и играмо у овим квалификацијама. Имамо играче који су освајали титуле у домаћим и страним шампионатима, Лиги шампиона, играчима којима не можеш нешто ново много тога понудити, али оно што је важно и на чему инсистирам од првог дана, јесте заједништво, тимски дух. Никоме не признајемо да је бољи, све се мора видети на терену. У сваки меч улазимо са амбицијом да освојимо три бода, императив је да у свакој утакмици дамо максимум. Са Белгијом имамо искуства од пре три године, ради се о селекцији која расте из године у годину. Свакоме поштовање, али ми се питамо, важно је да уђемо у меч са огромним мотивом, а онда уз подршку са трибина, верујем у победу и нова три бода која би нам много значила у наставку квалификација. Њихов висок пораз од Украјине ништа не мења у нашој припреми за ову утакмицу, урадили смо анализу тог меча који је посматрао и Драган Томић. Играли су без два најбоља играча, чистили су картоне, а најслабија карика у том мечу био је белгијски голман. Директан је кривац за четири, пет голова. Тако да резултат није реалан. Смедерево? Момци где год да играју чека их пуна дворана, тако је било у Шапцу, Пожаревцу, Врању…Србија верује у ове момке, а они су заслужили подршку  својим играма, приступом. Драго нам је да играмо сада у Смедереву, све ћемо учинити да обрадујемо оне који дођу и са нова три бода будемо ближи коначном циљу, пласману на Светско првенство.

 

Јаков Вулић, бриљирао је на голу против Пољске, верује у нови успех Орлова…

-Први меч је увек најтежи, били смо далеко квалитетнија екипа, имали већи посед, створили смо много више прилика – истиче Вулић, који не крије да је задовољан сјајним одбранама.- Имао сам своје вече, неколико добрих интервенција. Морам тако да наставим. Све пада у воду ако не пружим сличну или бољу партију против Белгије. А мислим да нас очекује неизвесна утакмица, јер се ради о квалитетној селекцији. Играли смо са њима у претходним квалификацијама за Светско првенство, не знам колико се њихов састав промени. Имају једног од најквалитетнијих играча на европској сцени, у питању је Габриел Грело. Пораз од Украјине? То је свакако изненађење, тако висок пораз Белгије. Никоме није лако дати пет, а не десет голова. Меч је једноставно отишао у тај неки смер, нити је Украјина толико боља, нити је Белгија толико лошија. Уз пуну дворану и помоћ са трибина, верујем у нову победу.

Стрелац другог гола у Пољској, Страхиња Петров, истиче да је било уживање играти у Пољској, пред пуном двораном…

-Постигли смо циљ, остварили победу, играли боље у првом полувремену, у наставку нешто слабије. Најважнији су бодови. Радовање? Па причали смо пре утакмице, најавио сам да ћу се тако радовати ако постигнем гол. Свидео ми се потез Ђоковића после полуфинала УС Опена, а морам да кажем да сам смислио ново радовање за утакмицу против Белгије. Добро смо почели квалификације и не видим разлог да наставимо у истом стилу, победимо и Белгију. Поштујемо противника, али после победе у Пољској, улазимо у меч са још већом дозом самопоуздања. Мало нас чуди висок пораз Белгије од Украјине, мислим да то није реалан приказ снага. Ми гледамо у наше двориште, имао циљ, знамо шта хоћемо, а то је одлазак на Светско првенство. Све ће нбам бити лакше пред пунпом двораном у Смедереву – не оставља дилему Страхиња Петров.