ФУТСАЛ "А" РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА | СЕЛЕКТОР ГОРАН ИВАНЧИЋ ПОТПИСАО НОВИ УГОВОР СА ФСС, ДИРЕКТОР БОЈАН ПАВИЋЕВИЋ ГОВОРИО О ЕКСПАНЗИЈИ ФУТСАЛА, ФЕНОМЕНАЛНИМ РЕЗУЛТАТИМА И НАСТАВКУ САРАДЊЕ СА СЕЛЕКТОРОМ

06.12.2020.

Футсал репрезентација Србије отпутоваће у понедељак, 7.децембра за Финску, на реванш утакмицу баража за пласман на Светско првенство 2021. (Литванија), а дан уочи одласка, селектор Горан Иванчић потписао је у просторијама СЦ ФСС и нови уговор са Фудбалским савезом Србије, по коме ће предводити футсал “орлове” са клупе и у наредне две године.

Директор ФСС за Футсал и Женски фудбал, Бојан Павићевић, истакао је да овим чином жели да покаже селектору да има потпуно поверење у његов рад, као и да се у футсалу не размишља краткорочно, већ на дуже стазе, што доказују и редовни успеси ове националне селекције.

– Није случајно што смо одабрали да потпишемо нови уговор са селектором пре реванш утакмице баража, јер од мог доласка на место директора радимо плански и системски, не зависимо само од једне утакмице или једног пласмана. Ја мислим да је то добар пут, који се до сада показао потпуно исправан и ФСС овим потезом показује да верује у оно што ради Горан Иванчић, који се за протекле четири године апсолутно доказао као одличан стручњак и право решење на овој позицији. Футсал се тренутно налази у великој експанзији и имамо највећу подршку савеза од оснивања овог спорта, а све захваљујући председнику Славиши Кокези који препознаје наше напоре и пружа нам максималне услове. Ми то враћамо сјајним резултатима, а тренутно смо четврти на ранг листи УЕФА и на прагу смо учешћа на Првенству света где иде само 6 селекција из Европе. Остварили смо пласман на прошло Европско првенство у Словенију, тамо смо се пласирали у четвртфинале, а након тога веома успешно је извршена смена генерација која се није осетила у резултатима. Успешно смо прошли кроз квалификације за Светско првенство, имали смо два тешка турнира, у Француској и у Нишу, где смо иза себе оставили много моћне селекције Француске и Украјине. Победили смо Финску у првој утакмици,остао нам је реванш који је од огромне важности, али какав год да буде резултат, ми већ сада знамо да смо на правом путу и том стазом ћемо наставити даље заједно са Гораном Иванчићем на месту селектора – истакао је директор ФСС за Футсал и Женски фудбал Бојан Павићевић.

Селектор Горан Иванчић захвалио се Фудбалском савезу Србије на поверењу што ће и наредне две године предводити „орлове“.

– Захвалан сам директору Павићевићу и његовим сарадницима на томе што делимо исте вредности и што сви заједно размишљамо дугорочно, а то је стратегија која увек мора да донесе добре резултате. Пут којим идемо, није лак, али се до сада показало да је исправан и да футсал репрезентација Србије напредује из месеца у месец, а круна свега био би пласман на Светско првенство који сви очекујемо, иако ће у реваншу у Финској бити паклено тешко. Пред нама је такође веома значајна 2021.година у којој ће бити одржане и квалификације за Европско првенство, по новом систему, а надамо се након тога у септембру и одлазак на Светско првенство у Литванију. Идемо корак по корак, имамо једну компактну, квалитетну групу људи на терену и око њега и надамо се наставку нових лепих прича када је у питању српски футсал – нагласио је  Горан Иванчић.

Подсетимо, Србија је 6.новембра у првој утакмици баража за пласман на СП победила Финску у Крагујевцу са 1:0, а реванш дуел одиграће се у среду, 9.децембра од 17.15 по нашем времену у финском граду Ванта.