Архива

ФСС И МОС НАСТАВИЛИ АКЦИЈУ, ОПРЕМА КЛУБОВИМА СА ЧУКАРИЦЕ

23.02.2018.

Фудбалски савез Србије и Министарство омладине и спорта интезивирали су акцију поделе спортске опреме клубовима широм Србије, а после недавне посете Младеновцу, односно градској општини Палилула, данас су опрему „задужили“ и клубови са територије општине Чукарица. До сада је донирано више од хиљаду клубова а циљ Фудбалског савеза Србије, у складу са предизборним обећањем председника Славише Кокезе, јесте да овом акцијом буду обухваћени сви клубови у Србији, поготово они из нижих рангова који до сада никада нису добили ову врсту помоћи неопходну за нормалан развој пре свега млађих категорија.
У присуству председника општине Чукарица, Срђана Коларића, представника Фудбалског савеза Србије, генералног секретара Јована Шурбатовића и координатора ФСС за женски фудбал Никослава Бјеговића, министар Вања Удовичић је истакао значај ове акције за спорт и фудбал у Србији.
-Акција Фудбалског савеза Србије има за циљ да широм Србије сваки клуб има најбоље услове за рад, као и да имамо што више деце на фудбалским теренима. Све то је пример системске бриге о спорту данас, али и улагање за будућност. Посебно ми је драго када видим да на Чукарици имамо пуно фудбалских клубова, велики број деце у спорту, али и то што је Чукарица ову годину прогласила годином спорта. И управо оваквом сарадњом свих одговорних чинилаца из министарства и савеза, као и локалних самопуправа, желимо да спорт буде избор свих и доступан свима – рекао је Вања Удовичић.

Опрема је подељена клубовима са градских општина Палилула, Раковица и Чукарица: БСК, ОФК Београд, Дунав (Велико Село), ПКБ, Свети Стефан, ОФК Црвенка, Младост (Јабучки Рит),Поштар 1930, Пионир (Бесни Фок), ПКБ Ковилово, Сити Спорт Клуб,Лепушница, Раковица, Чукарички, ОФК Жарково, Локомотива, Сремчица, Борац (Остружница), Комграп, Рушањ, Спарта Железник, Шећеранац Ада и Велика Моштаница.
-Фудбалски савез је најбројнија спортска породица у Србији са преко 2500 клубова и више од 150000 регистрованих играча и наша намера је да кроз ову, али и многе друге акције, помогнемо развој фудбала у Србији. Драго нам је да је Министарство омладине и спорта препознало значај ове врсте помоћи и улагања у спорт, а заједничка жеља је да интезивирамо акцију како би у наредном периоду успели да дођемо до броја од 2000 клубова који су добили донацију у виду опреме неопходне за развој клубова и њихових селекција. Недавно смо били у Младеновцу, посетили затим Палилулу, данас Чукарицу и могу само да кажем да ћемо веома брзо бити у некој новој средини, новом граду и општини са новим количинама опреме– рекао је Јован Шурбатовић.