Вести

EURO U17 | СРБИЈА ЈЕ УЗ ОРЛИЋЕ, ПОРОДИЦЕ ПУТЕМ ВИДЕО ЛИНКА ПРУЖИЛЕ ПОДРШКУ ИГРАЧИМА И ТИМУ, УКЉУЧИЛИ СЕ И ДУШАН ВЛАХОВИЋ, СТЕФАН МИТРОВИЋ, НЕМАЊА МАТИЋ

29.05.2022.

Ноћ пред меч са Холандијом, актуелним прваком Европе, у полуфиналу континенталног шампионата, кадетској репрезентацији Србије (U17) стигла је подршка од најмилијих, али и од оних који су идоли многима из генерације 2005.

Наиме, после уобичајене анализе у којој је селектор Радован Кривокапић са својим сарадницима, упознао момке са врлинама и манама ривала, уследило је тренутак који селектор кадета практикује, а односи се на „додатни“ мотив. Подсетимо се, пред меч са Шпанијом, Станковић и другови су могли да виде Пиксијеве голове из меча са Шпанијом у Италији 1990. као и завршне поене Новака Ђковића у победи над Надалом. Уочи меча са Данском на платну је био приказан филмски спектакл „300“ и историјска битка код Термопила, сукоб Спарте и Персијанаца. У пет минута припреме за битку и сам сукоб, селектор је сликовито објаснио шта значи „формација, заједништво, блок, сви као један…“. Дан касније Данска се уверила шта значи „један тим, срцем свим“.

Сада су са платна стигле поруке најмилијих, мајке, очеви, сестре и браћа, обраћали су се Лијескићу, Ђекићу, Симићу, Серафимовићу, Мајсторовићу, Милошевићу, Шљивићу и осталим момцима, као и целом тиму – да је Србија уз њих. Посебно изненађење играчима приредили су они чије каријере момци сањају. Немања Матић, Душан Влаховић, Стефан Митровић…Похвале за све што су до сада урадили и подршка која стаје у три речи – газите до краја! Сјајан гест наших репрезентативаца.