Вести

EURO U17 | СЕЛЕКТОР РАДОВАН КРИВОКАПИЋ ПРЕД ПРЕМИЈЕРНИ МЕЧ СА БЕЛГИЈОМ: ЖЕЛИМО НА ПРАВИ НАЧИН ДА ПРЕЗЕНТУЈЕМО СРПСКИ ФУДБАЛ, ЈЕДИНСТВО ТИМА ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ, ИМАМО СВОЈ ЦИЉ

16.05.2022.

Будућност српског фудбала (U17) на трави стадиона у Израелу. Генерација 2005. која нас је већ обрадовала у два веома захтевна круга квалификација, жели корак више на Првенству Европе. У групи која је од стране свих учесника проглашена као најјача, изабранике селектора Радована Кривокапића очекују дуели са Белгијом (17. мај), Турском (20. мај) и Шпанијом (23. мај), а пред премијерне дуеле одржана је заједничка конференција за медије којој су присуствовали селектори Радован Кривокапић, Белгијанац Давид Пенеман, Шпанац Жулен Гереро и Турчин Овунс Басар.

Наравно, нас интересује најава селектора Радована Кривокапића, који је у првом кругу квалификација имао тежак задатак – да елиминишемо Хрватску, у елит рунди и Словенију, а ривали су нам били и Бугарска, Турска… У неким мечевима Србија се враћала из минуса и успевала снагом карактера да забележи добре резултате. Због тога и уводне речи Кривокапића које практично дају ретроспективу до сада оствареног од генерације којој се предвиђа лепа будућност.

– Дошли смо у Израел са жељом да на најбољи начин презентујемо српски фудбал, да се покажемо у правом светлу. После захтевних квалификација, подигли смо лествицу, поставили нови циљ и сада идемо од меча до меча. Једина смо селекција из региона која је успела да се пласира међу 16 најбољих репрезентација у увом узрасту и сама та чињеница говори о квалитету који је присутан у Израелу – не оставља дилему селектор кадетске репрезентације Србије.

Медије је занимало ко је најбољи појединац у репрезентацији, односно од кога се очекује највише. И док су други селектори лицитирали, Кривокапић је био недвосмислен…

–  Јединство тима је најважније, најачи смо као група. У таквим околностима увек искочи неки појединац. Сви играчи који се налазе овде оправдали су долазак својим играма, али и понашањем. Имамо добру атмосферу, тим који жели успех, тим који је спреман да се бори до краја. Показали су то момци кроз квалификације, показаће то и овде. Важно је да се пружи максимум, да будеш поштен према себи и дресу који носиш, а ако неко буде бољи, фудбал је то, пружићемо руку.

 

Белгија је заједно са Шпанијом била у елит рунди квалификација, заједно су изборили пласман на Првенство Европе.

– Добра су селекција, уосталом овде нико није случајно. Имају физички моћне појединце, али ми гледамо себе, важно је да се испуни све оно што се тражи. Све респектујемо, али пре свега верујемо у себе, наш тим, момке који ће, верујем, показати да имају лепу будућност – рекао је Радован Кривокапић.

Дуел са Белгијом игра се 17. маја од 16,30 (локално време 17,30).