Вести

U17 EURO | „ОРЛИЋИ“ СЛАВИЛИ ПРОТИВ КИПРА И ПЛАСИРАЛИ СЕ У ЧЕТВРТФИНАЛЕ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА!

23.05.2024.
Србија је у четвртфиналу! Изабраници селектора Јована Дамјановића савладали су Кипар након преокрета резултатом 1-3 и осигурали место међу осам најбољих селекција на Првенству Европе. „Орлићи“ су били бољи ривал током читавог меча, док је домаћин углавном претио преко контранапада. Иако су имали резултатски дефицит, показали су карактер, успели да се врате у меч и заслужено славе.
СТРЕЛЦИ: 1:0 Јоану 34, 1:1 Цветковић 45+3, 1:2 Стојановић 53, 1:3 Костов 63. Стадион: „Антонис Пападопулос”, Ларнака. Судија: Д. Фуксман (Израел)
КИПАР: Панаги, Скафи, Харалампус, К. Иоану, Василиу (од 76’ Петузис), Хацилефтери (од 86’ Ангелидис), Христодулу, Микалас, Лоукаидис (од 58’ Евангелоу), П. Иоану (од 76’ Димостеноус), Николау (од 58’ Псилогенис). Селектор Михаил Хрисостомос
СРБИЈА: Јовановић, Бубања, Премовић, Стојановић, Милосављевић, Макевић (од 46’ Костов), Ранковић (од 68’ Костић), Ђорђевић (од 46’ Младеновић), Максимовић (од 80’ Урош Ђорђевић), Цветковић (од 68’ Дамјановић). Селектор Јован Дамјановић
Селектор „А“ репрезентације Србије Драган Стоковић, у друштву председника ФС Кипра Јоргоса Кумаса,  као и директора спортског сектора ФСС Мирослава Тањге и члана Извршног одбора ФСС Владимира Петровића, посматрао је утакмицу наше кадетеске селекције у Ларнаки.
Србија је први пут запретила преко Василића, који се у 7. минуту нашао на око 16 метара од гола Кипрана, али је његов шут завршио изнад пречке домаћих. Играо се 13. минут када су „Орлићи“ поново били опасни по гол противника, али је голман успео да заустави покушај Цветковића са свега неколико метара од гола. У 19. минуту Андрија Максимовић је запретио након слободног ударца, а потом и Ранковић након сјајне акције Орлова у 21. минуту, али је голман домаћих опет сјајно интервенисао. Поново су изабраници селектора Јована Дамјановића били опасни по гол противника на истеку 28. минута, када је покушао Василић, а онда је домаћин запретио након контранапада и шута Лоукаидиса.
И онда као казна погодак Кипрана, који је постигао Иоану, пребацивши лопту преко голмана Јовановића из велике удаљености. Србија је наставила да игра високо на половини противника и награда је стигла у практично последњем нападу првог дела игре, када је Цветковић затресао мрежу Кипра.
Наставили су „Орлићи“ офанзивно од самог старта у другом делу, а врло брзо је фошао и преокрет, када је Стојановић послао лопту у празну мрежу након паса Цветковића. Низале су се акције „Орлића“, а најлепша ма мечу виђена је у 63. минуту, када је на повратну лопту Василића налетео Костов и шутем из прве са око 18 метара идаљености погодио меежу Кипрана. До краја је наш тим контролисао игру, без већих шанси на оба краја терена.

Орлови ће последњи меч у групној фази одиграти 26. маја од 20.30 (локално време) против селекције Чешке на стадиону „Амокостос“ у Ларнаки.