А селекција

ОРЛОВИ НА ДЛАНУ | МИТРОВИЋ НЕ СТАЈЕ, ТАДИЋ ДВА У МЕТУ, ЖИВКОВИЋ СРУШИО ОЛИМПИЈАКОС, УПИСАО СЕ И МЛАДЕНОВИЋ, КОСТИЋ АСИСТЕНТ ЗА ПОБЕДУ У ФИРЕНЦИ, ФЕНОМЕНАЛНИ ПАВЛОВИЋ

06.11.2023.

Голови Александра Митровића, Душана Тадића, Андрије Живковића, Филипа Младеновића…добро издање и велика минутажа српских репрезентативаца у клубовима пред новембарски циклус мечева у дресу са националним грбом. Невероватни Александар Митровић наставио је са рафалном паљбом у Ал Хилалу, у првенственим дуелима и азијској Лиги шампиона. И буквално не може да се оконча неки меч тренутно првопласираног састава у Саудијској Арабији а да најбољи стрелац у историји репрезентације није једном или више пута затресао мрежу ривала. У стрелце се минулог викенда уписао и Андрија Живковић, ПАОК је славио у Атини против Олимпијакоса (4:2) а први гол дело је српског репрезентативца. У Турској је Фенербахче после 22 победе у свим такмичењима доживео први пораз, свакако неочекиван, против Трабзона (2:3), а инстанбулском великану нису помогла ни два гола Душана Тадића.  У Грчкој је свој дан имао и Филип Младеновић, постигао је леп гол за Панатинаикос у гостима против Ламије (1:2). Добром игром истакао се и везиста атинских зелено – белих Филип Ђуричић.

Радује и сјајна форма Страхиње Павловића, само један његов изостанак из поставе Салцбурга (због картона), одмах се осети у игри аустројског шампиона, који је у минулом колу, наравно са феноменалним српским репрезентативцем, славио против Тирола (0:2). Минутажу је имао и Петар Ратков. Од првог минута у тиму су били и Немања Гудељ на гостовању Севиље у Вигу (1:1), односно Милош Вељковић који је са Вердером освојио бод (2:2) у Волфсбургу. Фулам је у Премијер лиги поражен (0:1) од Манчестер јунајтеда голом постигнутим у надокнади времена, а Саша Лукић је на терену био у другом полувремену. У Италији је игран дерби у Фиренци, Јувентус је са расположеним Филипом Костићем, асистентом код победоносног гола, и Душаном Влаховићем (од 68.) славио против Фиорентине. Верона је Дарко Лазовићем поражена код куће од Монце (1:3), а Лазар Самарџић је остварио велику победу са Удинезеом у Милану (0:1). У Русији Зенит наставља потеру за Краснодаром, победом у Калињинграду против Балтике (2:0) са Страхињом Ераковићем у тиму, а у Примери Предраг Рајковић и поред добрих одбрана, није могао да спречи пораз Мајорке у Севиљи, против Бетиса (2:0).