А селекција

ДИРЕКТОР СПОРТСКОГ СЕКТОРА У РАДНОЈ ПОСЕТИ ИТАЛИЈИ | ТАЊГА У ДРУШТВУ ВЛАХОВИЋА, КОСТИЋА, САМАРЏИЋА И МИЛЕНКОВИЋА

06.11.2023.

Протеклог викенда директор спортског сектора ФС Србије Мирослав Тањга био је у радној посети Италији. План и програм пута подразумевао је одлазак на две утакмице Серије А уз састанке са репрезентативцима Србије. Тањга је у суботу био у свечаној ложи стадиона “Сан Сиро” одакле је гледао утакмицу Милан – Удинезе у којој су гости однели три бода. После меча видео се и са репрезентативцем Србије Лазаром Самарџићем.

Дан касније Тањга је из Милана отишао у Фиренцу где је уживо посматрао меч Фјорентине и Јувентуса у коме су црно-бели такође минималним резултатом остварили победу. Победоносном голу асистирао је Филип Костић са којим се, уз Душана Влаховића, Тањга састао уочи меча. Боравак у Фиренци искористио је и за сусрет са Николом Миленковићем који није играо у поменутој утакмици.

Репрезентација Србије за седам дана почиње припреме за последњи меч у квалификацијама за Европско првенство, против Бугарске 19. новембра у Лесковцу. Четири дана пре тога наш најбољи тим очекује пријатељски сусрет против Белгије у Бриселу.