А селекција

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА ПРЕД МЕЧЕВЕ СА ЈОРДАНОМ И БУГАРСКОМ (ВИДЕО)

12.06.2023.
Репрезентативци Србије окупили су се у Старој Пазови и почели припреме за предстојеће две утакмице, пријатељску у Бечу против Јордана и квалификациону у Разграду против Бугарске.
На званичној конференцији за медије у Спортском центру ФСС, на питања новинара одговарао је селектор Драган Стојковић и одмах на почетку упутио речи честитке Новаку Ђоковићу, од јуче и званично најбољем тенисеру свих времена:
„Ноле је још једном исписао историју тениса. Све што ради, чини нас поносним, од јуче је и званично најбољи тенисер свих времена. Било је прелепо гледати га у финалу Ролан Гароса, навијати за њега и радовати се његовом 23. гренд-слему у каријери. Он је све то заслужио својим радом, квалитетом, техником, тактиком, психом. Људи попут њега и Јокића померају границе у спорту. Ништа није случајно. Никола у Америци у најјачој лиги на свету чини чуда. То са каквом лакоћом решава утакмице је величанствено. Честитам им обојици од срца и нека наставе да руше рекорде.“ – рекао је Стојковић, а онда се окренуо изазовима који његов тим очекују у јунском термину:
„Фокус је на утакмици против Бугарске која је изузетно важна на путу ка завршном турниру Европског првенства. Знате и само да имамо много проблема са повредама. Велики број играча из оправданих разлога није могао да се нађе на мо списку. Митровић већ шест месеци мучу муку са стопалом, то га је спречило да и на Светском првенству буде на свом нивоу. Разговарали смо и вероватно ће морати да се подвргне хируршкој интервенцији. Јовић се повредио у последњим секундама првог полувремена меча са Вест Хемом, задобио је прелом носа и данас је оперисан. Не можемо да рачунамо ни на Влаховића, са којим сам такође ових дана водио разговоре и надао се да би могао да се опорави за Бугарску. Нажалост, Душан трпи константне болове у препонама, боље је да прескочи овај термин и да коначно санира повреду. Имамо на располагању Јовељића и Ђорђа Јовановића, тако да смо покривени на позицији шпица. Сваки играч који обуче дрес Србије, дужан је да пружи свој максимум, да се стави у службу колектива и да допринесе постизању жељеног резултата.“ – рекао је Стојковић.

Целу конференцију селектора А тима Србије можете да погледате на званичном јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.