Nedelja, 25.03.2018

IZ LONDONA ALEKSANDAR PRIJOVIĆ I IVAN OBRADOVIĆ

Reprezentacija Srbije u utorak, 27.marta, u Londonu ima, posle meča sa Marokom, drugu proveru pred majsko okupljanje za završne pripreme i učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji.Rival je još jedan učesnik najvećeg planetarnog takmičenja, selekcija Nigerije, koja je pre tri dana bila bolja u proveri protiv Poljske (1:0).


Orlovi su stigli u London, odradili su i prvi trening, atmosfera u ekipi je dobra, a utiske o onome što je bilo, ali i što očekuje selekciju u novom testu, izneli su Aleksandar Prijović i Ivan Obradović.
Maroko je arhiviran...
-Generalno to je bila prijateljska utakmica koja treba da nam posluži da se što bolje uigramo kako bi se sve kockice složile onda kada to bude bilo najvažnije.Maroko je dobra selekcija, ali mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Nismo im dopustili da stvore neke šanse, a opet dali su nam dva gola, rekao bih iz ničega, tako da ima tu mesta i prostora da se napreduje, pre svega da korigujemo neke individualne greške.Bilo je tu i pozitivnih stvari, ali važno je da u svakom narednom meču postignemo napredak – ističe Aleksandar Prijović.

Nigerija novi test...
-Nigerija je reprezentacija koja zaslužuje respekt, fizički su jaki, definitivno će biti dobar test za nas. Učinićemo sve da pobedimo, daćemo maksimum da rezultat bude bolji nego u prethodnom meču. Generalno ishod nije primaran, jer važno je da popravimo neke stvari, ali u fudbalu je, ruku na srce, rezultat uvek u prvom planu. Bitno nam je, dakle, da pobedimo i ostvarimo pozitivan rezultat – rekao je Aleksandar Prijović.
Ivan Obradović se takođe prvo osvrnuo na duel sa Marokom...
-Mislim da je bilo dobro, par greščica, ali sve je to normalno, promenili smo sistem i dosta drugačiji sastav u odnosu na utakmice koje smo igrali u novembru.Radićemo analizu i siguran sam da ćemo se još bolje pripremiti za Nigeriju – rekao je Ivan Obradović i dodao.- I ta utakmica je pokazala šta nas čeka na Svetskom prvenstvu.Dobro je poznato da u fudbalu danas nema lakih protivnika, a Maroko je pokazao da je dobro organizovana ekipa koja voli posed lopte. U kvalifikacijama su bili prvi u grupi, nisu čak ni primili gol, tako da je sve to dobar pokazatelj šta nas sve čeka na Svetskom prvenstvu, odnosno da će sigurno biti iznenađenja.

Nigerija je još kvalitetnija od Maroka...
-Video sam to u onim utakmicama u novembru, čak su i Argentinu pobedili. Fizički su dominantna reprezentacija sa dosta talentovanih igrača i neće biti lako. Ali sigurno da će ovo biti još jedna dobra provera, prilika da vidimo na kom smo nivou i naravno da poradimo na nekim stvarima. I nemam dilemu da su ove dve utakmice bile pravi izbor.
Atmosfera je dobra...
-Najbitnije da se stvara timski duh, dobro funkcionišemo kao tim, ne vidi se neka razlika između mlađih i starijih igrača, oseća se podrška. Ja lično sam se uvek u reprezentaciji osećao sjajno.Za sada je, dakle, sve kako treba i nadam se da će tako i ostati – rekao je Ivan Obradović.