Petak, 23.06.2017

Orlići se oprostili od EP u Poljskoj

U poslednjem meču naše grupe, Španija bolja za jedan gol, Đurđević isključen

STRELCI:0:1 Suarez 38. Stadion: Zaviša u Bidgošću. Gledalaca: oko 13000. Sudija: Gediminas Mažeika (Litvanija).Žuti kartoni: Đurđević, Jovanović(Srbija), Merino (Španija). Crveni kartoni: Đurđević 40.(Srbija)
SRBIJA: Manojlović, Filipović, Veljković, Jovanović, Antonov, Maksimović, Lukić (od 86. Plavšić), Gaćinović, Živković, Đurđević, Radonjić (od 71. Ristić). Selektor Nenad Lalatović.
ŠPANIJA: Pau, Odriozola, Gonzales, Merino, Hoze Gaja, Soler, Ernandez, Suarez, Vilijams, Majoral, Ojarzabal. Selektor: Albert Selades.
Ponovo je Srbija, kao i u prethodna dva duela, ušla dobro u meč, kontrolisala dešavanja na terenu, a kada se podvuče linija i pogleda statistika, zaslužili smo više od minusa i igrača manje na terenu.

Igrao se 4. minut kada je Gaćinović s desne strane prvi put ugrozio gol Španije. U nastavku akcije, korner je izveo Živković, neko je loptu prebacio na drugu stativu, a Veljković je valjda već video loptu u golu, jer je to bila toliko dobra prilika, ali usledio je promašaj. Desetak minuta kasnije, Radonjić je poslao loptu iza zadnje linije Španije, Đurđević je odmah šutirao, ali stekao se utisak da nije morao da žuri. Španci prvu priliku imaju u 17. Minutu, ali Manojlović izlazi kao pobednik iz duela „jedan na jedan“. Možda i najbolju šansu propuštamo u 24. minutu. Đurđević je bio sam s desne strane, mogao je da šutira, ali izabrao je drugo rešenje, hteo je da uposli Živkovića, nije ispalo dobro, propala je dobra prilika. I onda kazna, Odriozola je probio po levoj strani, odigrao povratnu loptu, natrčao je usamljeni Suarez i Manojlović je mogao samo da isprati završetak akcije.

Samo nekoliko minuta kasnije, litvanski sudija Mžeika pokazuje Đurđeviću drugi žuti karton, automatski crveni i ništa nisu vredeli pokušaji našeg napadača da uveri sudiju da nije zaslužio ni karton ni isključenje.
U nastavku Španci prvi prete, istina posle naše greške, jer je Manojlović loše prihvatio jedno dodavanje, ali u nastavku akcije odbranio je šut Suareza i tako se iskupio. Ni sa igračem manje Orlići nisu bili u podrđenom položaju, naprotiv. Beležimo nekoliko kontri i polukontri,najviše preko Živkovića, a s druge strane najveća opasnost ponovo dolazi od kapitena Suareza koji se u 65. minutu izborio za lepu priliku, ali Manojlović je bio siguran.Selektor Lalatović je osvežio ekipu, umesto Radonjića u igru je ušao Ristić. Do kraja beležimo veliku priliku Majorala i fantastičnu reakciju Manojlovića, a onda na drugoj strani dobar prodor Lukića i odličan udarac Živkovića, sada i da se Pau istakne. U 88. minutu pokušao je i Gaćinović da savlada španskog golmana, ali nije to bio dovoljno jak udarac. Na kraju minimalna pobeda Španije i oproštaj Orlića od EP u Poljskoj.