Вести

ЖЕНСКА „А“ СЕЛЕКЦИЈА | УБЕДЉИВА ПОБЕДА У ПРОВЕРИ ПРОТИВ БЕЛОРУСИЈЕ

10.03.2020.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Радојичић 9, 2:0 Филиповић 29, 3:0 Матић 70, 4:0 Словић 70, 5:0 Вуковић 81. Стадион: Титаник Мардан

СРБИЈА: Цетиња (од 66. Костић), Вајда, Илић (од 31.Стојановић), Словић, Дамјановић, Благојевић (од 46. Чубрило), Радојичић (од 46. Вуковић), Чанковић, Павловић, Брадић (од 46. Станковић), Филиповић (од 46. Матић).

БЕЛОРУСИЈА: Васкабович, Кациупа, Новикава, Слирашчук, Казакевич, Пилипенка, Линик, Харланова, Шупо, Алховик, Шербашениа.

После добре игре и очекиване, рутинске победе у квалификацијама против Северне Македоније (8:1), најбоља женска репрезентација Србије савладала је убедљиво и селекцију Белорусије – 5:0 (2:0).

У пријатељском мечу који се играо у Анталији изабранице селектора Предрага Гроздановића приказале су још једну добру игру и без већих потешкоћа победиле Белорусију. Раним голом Марије Радојичић девојке су показале да је квалитет на страни Србије, а потврда практично коначног епилога стигла је после пола часа игре и гола Тијане Филиповић.

У наставку су постигнута још три гола, Тијана Матић, Виолета Словић и Марија Вуковић су потврдиле разлику у класи и наговестиле лепе веси у наредним, пре свега квалификационим, дуелима Србије.

-Изузетна утакмица, наше девојке су приказале бриљантну игру  и доминирале свих 90 минута. Због тога и не треба да чуди овако висок резултат који је могао да буде и убедљивији. Честитам девојкама, мислим да су приказале партију у којој се добро види колико вреде. Све ово нам даје право на велику наду у добар епилог пред наредне мечеве и наставак пута ка пласману на Првенство Европе – рекао је Предраг Гроздановић, селектор женске „А“ репрезентације.