Вести

САОПШТЕЊЕ МЕДИЦИНСКЕ КОМИСИЈЕ ФСС

10.03.2020.
У складу са новонасталом ситуацијом и препорукама Владе Србије поводом нових случајева оболевања од коронавируса (Covid – 19), односно неопходности превентивног деловања, одржан је састанак чланова Медицинске комисије Фудбалског савеза Србије.
Фудбалски савез Србије пажљиво прати препоруке Владе Републике Србије и Министарства здравља и све структуре система понашају се у сладу са сваком новом информацијом. Истовремено Савез је у контакту са надлежним институцијама УЕФА, а овом приликом желимо да обавестимо јавност да је до овог тренутка отказана само једна акција неке репрезентативне селекције Србије и то пријатељског карактера футсал „А“ репрезентације. На захтев Министарства здравља Владе Мађарске отказана су два меча планирана у мартовском термину у Будимпешти. У наредном периоду нису планирана гостовања ниједне наше селекције у земљама које су потенцијална жаришта, а овим путем саветујемо и клубове да откажу евентуално уговорена гостовања у тим земљама.
– Фудбалски савез Србије истиче потребу да будемо друштвено одговорни и савесни свако у својој зони одговорности. Тим поводом желимо да упутимо савет лекарима свих клубова да прате развој ситуације и да се понашају у складу са препорукама Владе Србије. Уколико дође до неког случаја који указује на симптоме коронавируса, кашаљ и повишену температуру, да предузму потребне мере које су предвиђене у тим ситуацијама. Апелујемо и на гледаоце да буду одговорни према себи и заједници, уколико имају неких тегоба које упућују на могуће обољење, да не долазе на спортске приредбе и да потраже помоћ код надлежних институција. На крају и добра воља да свако ко има потребу да се информише о горе наведеним стварима, може да се обрати било ком члану Медицинске комисије Фудбалског савеза Србије – рекао је др Миљко Ристић, председник Медицинске комисије ФСС.