Женска „А“ репрезентација поражена од Аустрије -0:4(0:3) на старту квалификација за СП у Француској

19.09.2017.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Бургер 15, 0:2 Била 18, 0:3 Бургер 37, 0:4 Бургер 90+2. Стадион.Под Багдалом у Крушевцу. Гледалаца: око 1500.
СРБИЈА: Вуковић, Оршоја, Крстић, Мијатовић (од 73. К.Ђорђевић), Словић, Дамјановић, Чубрило (од 81. Делић),Чанковић, Смиљковић, Вуковић (од 53. Тенков), Благојевић.
АУСТРИЈА: Зинсбергер, Скиети, Венингер, Прохаска (од 67. Дунст), Задразил (од 83. Едер), Бургер, Кирхбергер, Била (од 79. Пинтер), Пунтигам, Ферсингер, Асхауре.
Пораз наше најбоље женске репрезентације на старту квалификација за пласман на Светско првенство у Француској. У амбијенту стадиона у Крушевцу, наше девојке су лоше ушле у меч а томе у прилог практично и брза пресуда гошћи које су веома лако, после смусшености у игри наше задње линије, дошле до великих два гола предности.Прво је Бургер у 15. минуту била спретнија у нашем петерцу, а само три минута касније Била је постигла гол који је поново био плод лоше концентрације наших девојака.


Селекција која је на минулом Европском првенству догурала до полуфинала, показала се као великки залогај за наше девојке, јер осим два – три покушаја, практично да нисмо ни угрозили гол Аустрије. До краја првог дела игре Бургер, која је ноћас била кобна за нашу селекцију, постигла је свој други гол и дефинитвно решила меч. У наставку је мало пао темпо игре које су у првом полуврремену диктирале углавном Аустријанке, а играо се 90+2 минут када је најбоља играчива на мечу, Бургер, постигла и трећи гол, за Аустрију четврти. Довољно за сада већ убедљив пораз наших девојака које, пре свега на физичком плану, нису могле да парирају јаким Аустријанкама.