ФСС и Судијско одељење у сарадњи са УЕФА организује семинар Талент – ментор програм за наше најталентованије жене судије

20.09.2017.

Фудбалски савез Србије и Судијско одељење ФСС у сарадњи са Судијским одељењем УЕФА организује у СЦ СС у Старој Пазови 20.09.и 21.09.2017. семинар Талент -ментор програма за наше најталентованије жене судије.

Фудбалски савез Србије је пре неколико година започео рад на Талент – ментор програму, а од краја прошле године издвојен је специфичан програм намењен само девојкама које суде Супер и Прву лигу за жене. Гост – предавач на семинару, испред Судијске комисије УЕФА, биће инструкотр суђења Џени Палмквист из Шведске. У својој богатој каријери Палмквистова је, између осталог, судила финалну утакмицу Лиге шампиона за жене , као и финале Олимпијских игара за жене.
Семинару ће присуствовати 18 талентованих судија, који ће кроз дводневну едукацију имати прилику да се упознају са новим тенденцијама у савременом суђењу.
У последње две године ово је шести семинар који ФСС организује у сарадњи са ФИФА или УЕФА судијским одељењем и са међународним предавачима.