Вести

ЖЕНСКА А | ПОРАЗ ОД УКРАЈИНЕ КОЈИ НЕ БОЛИ, ДЕВОЈКЕ ЧЕКАЈУ РИВАЛА У ПЛЕЈ-ОФУ ЗА ПЛАСМАН У "А" ДИВИЗИЈУ ЛИГЕ НАЦИЈА

05.12.2023.

Пораз који не боли, али може бити опомена пред оно што следи и мечеве у плеј – офу Лиге нација. У последњем мечу групне фазе Лиге нација, женска репрезентација Србије поражена је од Украјине – 0:1 (0:0), али тај исход нема утицаја на пласман, јер све је било познато и пре овог сусрета. Србија чека 11. децембар, жреб у Ниону и ривала за пласман у „А“ дивизију Лиге нација.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Хирин 55. Спортски центар ФСС у Старој Пазови. Судија: Шипош Каталин (Мађарска).

СРБИЈА: Костић, Лазаревић (71. Вучковић), Словић, Дамјановић (71. Петровић), Крстић, Филиповић (71. Сремчевић), Павловић, Мијатовић (71. Тришић), Пољак, Дамњановић, Ивановић (89. Чавић). Селектор Драгиша Зечевић

УКРАЈИНА: Калјушик, Петрик, Апанашенко, Шматко, Башанска, Пенцилаја, Семкив, Химик, Хирин (76. Андруков), Калинина (64. Кравчук), Хлушченко. Селектор Володимир Пјатенко

Дакле, у мечу који практично није имао неки резултатски значај, јер Србија је већ обезбедила пласман у плеј-оф Лиге нација као другопласирана селекција (Пољска прва), није било много прилика. Наше девојке су у већем делу утакмице имале иницијативу, а најбоље прилике да преломе меч имале су Алегра Пољак и Јована Дамјановић. С друге стране Украјина је знала да казни те промашаје и после једне добре шансе почетком другог дела сусрета коју Украјинке нису искористиле, Хинин се веома брзо добро снашла и казнила пад концентрације и инертност одбране пред голом Милице Костић. До краја меча селектор Драгиша Зечевић извршио је неколико измена, али није било промене резултата.

ПОДРШКА ДЕЈАНИ СТЕФАНОВИЋ | НИСИ САМА, ЧЕКАМО ТЕ, ТИ ЋЕШ СИГУРНО ДОЋИ!

Сјајан гест наших репрезентативки пред почетак меча. Све су изашле на терен у мајицама на којима је са једне стране било исписано „Чекамо те, ти ћеш сигурно доћи“, а с друге „Ниси сама“. Гест и поруке подршке Дејани Стефановић која се опоравља од тешке повреде. Фудбалски савез жели брз опоравак Дејани!

ТИЈАНА ФИЛИПОВИЋ 50. ПУТ ЗА СРБИЈУ!

Мала свечаност пре меча и знак пажње за девојку која је репрезентацији много дала. Тијана Филиповић одиграла је против Украјине 50. меч за најбољи државни тим, а тим поводом Сандра Сремчевић, прва дама српског женског фудбала, потпредседница ФСС, уручила је Тијани дрес са бројем 50!