А селекција

ФСС ИЗАБРАО БАЗУ | ОРЛОВИ У АУГЗБУРГУ ТОКОМ ГРУПНЕ ФАЗЕ ЕУРО 2024 (ВИДЕО)

05.12.2023.

Жреб за групну фазу Европског првенства 2024. године послао је фудбалску репрезентацију Србије у групу Ц са Енглеском, Словенијом и Данском, што је према правилима УЕФА одредило да база Орлова буде у јужном делу Немачке.

Национални савези су већ средином 2022. године били у обавези да по географским зонама (северисток, запад, југ) направе ужи избор од четири града и да се после жреба одлуче за коначан.

У складу са захтевима селектора Драгана Стојковића и његовог стручног штаба донета је одлука да наш најбољи национални тим током предстојећег шампионата Европе буде лоциран у Аугзбугу у хотелу „Maximilian’s“ са коришћењем тренинг центра „Rosenaustadion“.

С обзиром на чињеницу да ће репрезентација Србије последње две утакмице у групи играти у Минхену на „Алијанц Арени“, која се налази недалеко од Аугзбурга, овакав избор био је логичан како би екипа имала што мање оптерећења приликом путовања. Уз то, врло се водило рачуна да смештај, као и услови у тренинг центру буду у складу са највишим професионалним стандардима.

Хотел „Maximilian’s“ је категорисан са пет звездица и пружа идеалне услове за смештај спортских екипа. У њему су одседали репрезентација Немачке и клубови попут Бајерн Минхена и Борусије Дортмунд.

Тренинг центар је удаљен десетак минута од хотела и поседује најквалитетнију травнату подлогу.

Више информација о бази и тренинг кампу у Аугзбургу можете пронаћи на сајту УЕФА.

У складу са регулативом УЕФА репрезентација Србије ће у Немачку допутовати пет дана уочи одигравања прве утакмице.

До тог меча наш најбољи тим имаће четири провере, по две у марту и јуну. Фудбалски савез Србије ће у наредним данима обавестити јавност о датумима одигравања пријатељских утакмица и именима противника.