Вести

U19 ЕЛИТ РУНДА КВАЛИФИКАЦИЈА | СРБИЈА У ГРУПИ СА ПОРТУГАЛОМ, ДАНСКОМ И ГРЧКОМ, САМО ПРВИ ОДЛАЗИ НА ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ КОЈЕ СЕ ОДРЖАВА У СЕВЕРНОЈ ИРСКОЈ

07.12.2023.

Омладинска репрезентација Србије (U19) добила је ривале у елит рунди квалификација за Првенство Европе које се идуће године одржава у Северној Ирској. Генерација  коју води селектор Радован Кривокапић налази се у Групи 4 са Португалом, Данском и Грчком. Елит рунда квалификацфија игра се од 18. до 26. марта 2024. године, само првопласиране селекције из свих седам група обезбедиће пласман на Првенство Европе, уз домаћина Северну Ирску.

„Тешка, захтевна група, уосталом као и свака, јер само првопласирана репрезентација одлази на Првенство Европе. За нас је ова група као мини Европско првенство. Португал је најбоље рангирана рептрезентација у овом узрасту у Европи, једина селекција која је била повлашћена и није играла први круг квалификација. Познајем ову генерацију добро, као и Данску, били су са нама на Првенству Европе до 17 година у Израелу. Упознат сам и са квалитетима Грчке селекције. Респект свима, али имамо и ми своје снове, амбиције. Португал је домаћин турнира, тако да испада да се сада налазимо у кожи нашег „А“ тима и селектора Стојковића у квалификацфијама за Првенство света у Катару – каже уз осмех селектор Радован Кривокапић.