Вести

"ЗДРАВЉЕ,СПОРТ,РЕКРЕАЦИЈА" | ПОЗИВ МЕДИЈИМА ДА ПОДРЖЕ МЕЂУНАРОДНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ

13.05.2021.

Позивамо представнике медија, да подрже четврту међународну научну конференцију “ЗДРАВЉЕ, СПОРТ, РЕКРЕАЦИЈА” коју организује Висока спортска и здравствена школа у Београду, 14. маја 2021. године, Онлине путем (преко Зоом апликације) са почетком у 10.00 . Овогодишња конференција бави се актуелним темама здравља, спорта и рекреације у контексту пандемије COVID – 19.

Циљ конференције је размена и унапређење научних и стручних знања, искустава, идеја и ширење добре праксе међу научницима и стручњацима из комплексног и мултидисциплинарног простора физичке културе, менаџмента у спорту и медицине.

За Конференцију је пријављено преко 80 научних радова, са ауторима из тринаест земаља (Италија, Шпанија, Португалија, Грчка, Турска, Ческа, Румунија, Молдавија, Иран, Хрватска, БиХ, С.Македонија и Србија).

Уводна предавања у пленарном делу конференције поднеће угледни професори и научници из Србије, Италије, Хрватске и Сједињених америчких држава. Проф. др Мауризио Бертолло, је један од најутицајних истраживача у области спорта и психологије спорта данас, а предвиђен је и за главног предавача на светском когресу психологије спорта који се на јесен одржава на Тајвану. Проф.др Вранцесца Витали, такође је један од водећих научника из области спортске психологије и долази са универзитета у Верони. Проф.др Дамир Секулић, декан кинезиолошког факултета у Сплиту је један од најцитиранијих истраживача са ових простора у области спортских наука, а проф. др Небојша Кнежевић лекар, анестезиолог, са универзитета Илиноис у Чикагу је признати светски стручњак.

Након уводних предавања, аутори радова ће моћи да презентују своје радове на српском и енглеском језику у четири одвојене сесије, у којима ће посебна пажња бити посвећена релевантним чиниоцима физичке активности, почев од савремених тенденција физичког васпитања, спорта и рекреације, преко здравствених аспеката физичке активности и промоције спорта у функцији здравог стила живота, превенције и лечења различитих здравствених стања, до значаја и утицаја функције менаџмента у спортским организацијама.

Занитересовани студенти из области здравља, спорта и рекреације, као и тренери, спортисти и здравствени стручњаци, могу пратити конференцију, тако што ће послати захтев, најкасније до 13.маја 2021, за линк конференције, са својим личним подацима (име, презиме, област интересовања и институција испред које долазе) на мејл: [email protected].. Присуство на конференцији је бесплатно за студенте, за сараднике и медије али искључиво по упиту, док остали заинтересовани плаћају котизацију.

Све додатне информације могу се добити на званичном сајту конференције: https://conference.vss.edu.rs/#konferencija