Вести

IN MEMORIAM | МИЛАН КОСАНОВИЋ

13.05.2021.

Трагичнa вест стиже из Новог Сада. Спортски директор Војводине, бивши тренер Црвене звезде и националних селекција Србије, Милан Косановић преминуо је од последица вируса корона у 50. години живота.

Искусни фудбалски радник пребачен је током среде на болничко лечење , због компликација изазваних инфекцијом COVID – 19, на одељење интензивне неге Клиничко-болничког центра Војводина. Косановић је по пријему имао повишену температуру, а овог јутра је прикључен на респиратор. Међутим, изгубио је битку са короном.

Косановић је оставио дубок и неизбрисив траг у српском фудбалу, пошто се од почетка тренерске каријере специјализовао за рад са младим играчима. Био је важан део стручног штаба омладинске репрезентације Србије на походу на титулу шампиона света у Новом Зеланаду 2015. године.  Био је човек од највећег поверења селектора тог тима Вељка Пауновића.

Тренерску каријеру градио је у Војводини, био је и селектор омладинске селекције Србије, тачнијe дечака рођених 1998. године и млађих. Пут га је касније одвео у Црвену звезду. Доведен је на Маракану као човек који ће радити са елитном групом младих играча, али је током првих припрема на Златибору постао део стручног штаба Владана Милојевића. И то важан део. Имао је снажан утицај на резултате и тактичку припрему мечева Црвене звезде током најбоље епохе у новијој историји.

Кратко је радио, као асистент, у Ал Ахлију, али после одређених здравствеих проблема одлучио је да се врати у Србију и прихвати директорску функцију у Војводини.

Иза себе је оставио супругу и сина Луку. Фудбалски савез Србије изражава искрено саучешће ФК Војводина, породици и пријатељима.