Вести

ЗАВРШЕНА ЛЕТЊА ШКОЛА ФСС ЗА ИГРАЧЕ РОЂЕНЕ 2007. (ВИДЕО)

31.08.2020.

Летња школа фудбалског савеза Србије, у организацији Инструкторске службе за играче 2007. годиште одржана је од 24. до 29. августа у Спортском центру ФСС у Старој Пазови. Кампу су присуствовала 26 играча о којима је бринуо тим од 14 тренера и специјалиста.
Међу инструкторима је и наш легендарни голман Радмило Иванчевић, регионални инструкор ФС РЗС:
– Окупили смо се после дуже паузе изазване Ковидом 19, и очигледно је да су се дечаци ужелели фудбала и заиста су овде показали велику жељу и хтење. Сви су они изузетно талентовани и није први пут да их окупљамо. Врло брзо ћемо у Суботици организовати окупљање 2006. годишта (од 7. септембра), док нас ускоро очекује окупљање играча рођених 2008. и 2009. године.
Координатор инструкторске службе, Далибор Зорко и носиоци стручног дела програма ИСФСС, спровели су план и програм у сарадњи са регионалним и окружним инструкторима. У рад са играчима су били укључени и тренери специјалисти за рад са млађим устрастима (тренер голмана, тренер физичке припреме, тренер техничке припреме). Гост кампа био је наш бивши интернационалац и репрезентативац Бојан Јоргачевић.
На кампу се тренирало два пута дневно. Преподневни тренинг је био општег карактера (основна моторичка кретања, елементи технике, елементарне игре, игре првог додира и прецизности), док је поподневни тренинг имао карактер специфичне припреме (први контакт, контрола, прецизност, решавање ситуација у специфичним просторима) чиме се добио избалансиран одност опште и специфичне припреме спортиста.
Поред фудбалских активности на кампу су биле заступљене радионице у виду наставних и образовних активности – исхрана спортиста, психологија личности спортисте, спортски квизови о историји фудбала.
Репрезентативни кодекс је био саставни део овог програма, а пажња је усмерена на подизање свести о значају образовања.
-Српски фудбал има лепу будућност, долази нови талас талентованих дечака, а на свима нама који радимо у струци је задатак да им омогућимо правилан развој и помогнемо им у њиховом фудбалском сазревању – рекао је Далибор Зорко, координатор Инструкторске службе ФСС.