Вести

ЖРЕБ У НИОНУ | ЗВЕЗДА ИДЕ НА КИПАР, ПОСЛЕДЊА ПРЕПРЕКА НА ПУТУ ДО ЛШ ОЛИМПИЈАКОС, ПАРТИЗАН ПРВО У МОЛДАВИЈИ, А ЗАТИМ БЕЛГИЈИ, ТСЦ ДОЧЕКУЈЕ ФЦСБ ИЗ РУМУНИЈЕ, ВОЈВОДИНА СА БОЉИМ ИЗ ДУЕЛА БЕЛА ТАУН - СТАНДАРД ИЗ ЛИЈЕЖА

31.08.2020.

Одржан је жреб у Ниону за наше клубове  који наступају на међународној сцени. Црвена звезда се састаје са Омонијом на Кипру, екипом коју су црвено – бели у последње две деценије већ два пута елиминисали управо у квалификацијама за Лигу шампиона. Црвена звезда је Омонију избацила у сезони 2001/2002 победом од 2:1 на Маракани, головима Леа Леринца и Миленка Аћимовића. Па опет у сезони 2012/2013 под командом Роберта Просинечког на пенале. Уколико елиминишу Омонију, последња препрека на путу до Лиге шампиона нашем представнику биће Олимпијакос.

На гостовање одлази и Партизан, у 2. колу квалификација за Лигу Европе црно – бели путују у Молдавију, а ривал је Сфинтул Георге. Уколико славе, наредни ривал је белгијски клуб Шарлоа. Пролаз у наредну рунду квалификација за Лигу Европе тражи и ТСЦ из Бачке Тополе, после историјског дебија и победе у Молдавији. ТСЦ ће бити домаћин румунском ФЦСБ и уколико елиминише Румуне чека их победник меча Ритерај (Литванија) – Либерец (Чешка).  Ривала је добила и Војводина, она ће у 3. колу квалификација играти са бољим из сусрета Бела Таун (Велс) – Стандард из Лијежа (Белгија).