Вести

ВИОЛЕТА СЛОВИЋ НАЈБОЉА ФУДБАЛЕРКА 2023 | УСПЕХ ЈЕ КАДА РАДИТЕ ОНО ШТО ВОЛИТЕ, ХВАЛА МОМ СПАРТАКУ, МОЈИМ ТРЕНЕРИМА И САИГРАЧИЦАМА, АЛИ ПРЕ СВЕГА МОЈОЈ ПОРОДИЦИ (ВИДЕО)

29.12.2023.

Ушла је у анале српског фудбала као први освајач Златне лопте у конкуренцији девојака 2019. године. Ове сезоне је са капитенском траком предводила Спартак до Дупле круне на домаћој сцени и историјског успеха у Европи, пласмана у другу рунду УЕФА Лиге шампиона. Ту је и податак за Риплија, на 11 утакмица у дресу репрезентације Србије, није пропустила ни један једини минут. Беспрекорно физички спремна, максимално фокусирана, борбена и поуздана, била је један од главних адута у низу непобедивости нашег државног тима. Непогрешива у дефанзиви, опасна пред противничким голом, стрелац у победи Србије против учесника Светског првенства, репрезентације Јужне Африке. Ближи се стотом наступу за национални тим и била би најсрећнија девојка на свету да златни јубилеј прослави пласманом на Европско првенство у Швајцарску. Крагујевчанка која је својим приступом, понашањем и играма дала велики допринос популаризацији женског фудбала у Србији, заслужила је да по други пут у каријери понесе најпрестижније индивидуално признање. Најбоља фудбалерка 2023. године и добитница Златне лопте ФСС – Виолета СЛОВИЋ.

„Успех је када радите оно што волите, за успех је потребна и срећа, а срећу чине тренуци, али пре свега људи. Данас не би била део овог посебног тренутка да нисам имала око себе људе који су ми помогли да по други пут постанем најбоља фудбалерка Србије. Хвала мом Спартаку, хвала мојим тренерима, саиграчицама, пријатељима, пре свега мојој породици који су ми дали знање, срећу, снагу, енергију, мотив да будем међу одабранима. Поносна сам и срећна што никада нисам напуштала своју земљу и што сам целу своју каријеру провела играјући у Србији. Дефинитивно ово признање има посебну тежину и драж због свега наведеног. Хвала Фудбалском савезу Србије на овој престижној награди која ће ме мотивисати у наредним годинама да будем још боља и дам још већи допринос клупском и репрезентативном фудбалу. Честитам мом колеги Александру Митровићу и селектору Драгану Стојковићу на признањима и желим им да наредне године обрадују фудбалску нацију на Првенству Европе које се одржава у Немачкој.  А ја сам уверена да ће наша генерација ићи вашим стопама и успети да се пласира међу најбоље европске селекције“ рекла је Виолета Словић, најбоља фудбалерка Србије у 2023. години.